Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: jak rozmnożyć świerszcza czerwono growego

mariusz100
    Guest

jak rozmnożyć świerszcza czerwono growego

Mój problem polega na : wiela razy juz próbowałem rozmnożyć świerszcza czerwono growego i nic ani razu jeszcze mi nie wyszło mam wszystko co nalezy tararium 20/20/20 pokarm suchy do rybak akwsariowych lub salate. Mam torf ,tarmometr, hydrometr robie wszystko tak jak pisze w książce i nic nia da sie ich rozmnożyć. Więc prosze was o pomoc w rozmnożeni tego gatunk. Bo jak widzicie sam sobie nie dam rady i nie wiem cio robie żle. Z góry dziekuje za pomoc!!

luz_jacek
    Guest

Re: jak rozmnożyć świerszcza czerwono growego

Czerwonogłowego
    Niczym nie różni się to od rozmnażania innych garunków świerszczy.
    Ta sama temperatura, wilgotność, itp.
    Należy pamiętać że tylko dorosłe osobniki (imago) się rozmnażają,
    Wystarczy w tym zbiorniku w którym trzymasz świerszcze umieścić pojemnik z wilgotnym torfem (należy pamiętać żeby zawsze byl wilgotny, ale nie do tego stopnia że będzie tam błoto możesz wykożystać pojemnik np. po margarynie, torfu ma być tam po samą krawęź.
    Reszte terrarium (akwarium) pozostawiasz suchą! To jest ważne gdyż w innym wypadku świerszcze znoszą jaja gdzie popadnie.
    Jak zaobserwójesz że samice skladają jaja do wyznaczonego miejsca to od tego czasu możesz zacząć odliczać sobie 3 tygodnie. Po tym czasie przenieś pudelko do osobnego zbiornika i czekaj (niezapominaj utrzymywać wilgotności torfu).
    Na wypadek jakbyś nie wiedział jak wygląda dorosly świerszcz załączam fotki
    To jest właśnie świerszcz czerwonogłowy (kubański).

Starspawn
    Guest

Re: jak rozmnożyć świerszcza czerwono growego

Zrób tak jak pisał iuz_jacek i pamiętaj o trzymaniu wysokiej temp. powinny mieć 25-30 st.C inaczej cały cykl rozrodu będzie trwał bardzo długo.

Uprawnienia umieszczania postów