-
Świerszcze, niekontrolowany rozwój w terra
W terrarium z podłożem z substratu kokosowego zagnieździły mi się młode świerszcze. Próbowałem je usunąć, ale jak poruszyłem podłoże, to okazało się że wykluło ich się tam multum. Musiałem wymienić całe podłoże. Czy ktoś zna sposób jak uniknąć takich sytuacji?
-
Re: Świerszcze, niekontrolowany rozwój w terra
Nie pozwalać by dostała się tam dorosła, zapłodniona samica. Ot, co...
-
Ale ja właśnie karmie nimi gadzinkę . Tylko że zamim zostaną zjedzone złożą jaja, i potem mini robaczki wyłażą z tera.
-
a jestes pewien ze to mlode swierszcze a nie roztocza?? tak jakowim darek uwazaj z samicami albo olej sprawe bo przeciez nic sie nei stanie darmowe zarcie bedziesz mial.
-
Ja miałem podobny przypadek w terrarium u P.irminia, dałem jej do jedzenia dorosłą samicę, która nie została od razu zjedzona i złożyła jajka.Później większość małych świerszczy powyłaziła przez siatke wentylacyjną i rozeszły się po domu
Następnym razem jak dajesz do skarmienia dorosłą samicę to przypilnuj, żeby została od razu zjedzona, wtedy uniknieszt takich sytuacji w przyszłości.
-
Nie musisz jej pilnować... wystarczy że obetniesz jej pokładełko i po kłopocie.
-
albo nie dawać pajączkowi dorosłych zapłodnionych samic świerszcza albo zmienić karmę na oseski lub drewnojady
POZDRAWIAM
Uprawnienia umieszczania postów