-
Swierszcze padaja...i pojawiaja sie male robaczki
Padaja mi swierszcze kubanskie....nie wiem dlaczego....maja dobra temperature zarcie im codziennie zmieniam(karmie je platkami owsianymi)...trupy wyciagam...nie wiem czemu tak sie dzieje....przy trupach grasuja male robale (mniejsze niz 1mm)..dodam ze robale trzymam na torfie...przedtem mialy tam wytlaczanki ale atakowala je plesn w miejscach gdzie lezala karma...
Oto zdjecie hodowli:
-
Re: Swierszcze padaja...i pojawiaja sie male robaczki
karmisz je samymi platkami i dziwisz sie ze CI padaja??
-
daj im wytłoczki i zostaw miejsce na pojemnik na jedzenie i pojemnik z torfen!
Karm je sałata i innymi pokarmami a nie tylko płatkami owsianymi
-
czyli mam wyrzucic torf...trzymac je bez zadnego podloza ? i urozmaicic diete....ok postaram sie
-
Zdecydowanie brak w tym pojemniku jakichkolwiek kryjówek. Poza tym, tak jak pisali poprzednicy, urozmaić im trochę dietę. Świerszcze przede wszystkim potrzebują jakiegoś źródła białka zwierzęcego...
-
a moge im urzadzic terra w ten sposob:
1 pojemnik na mokre zarcie(salata, pomidor)
2 pojemnik na suche zarcie(karma dla psa o smaku miesa,platki owsiane)
3 pojemnik z torfem(pudelko po lodach?)
i wytlaczanki ?
-
Możesz, ale licz się z tym, że żarcie i tak rozwleką po całym pojemniku.
Do pudełka z torfem daj na wierzch siatkę:
KLIK!
-
Ze zdjęcia odnoszę wrażenie, że tam jest bardzo mokro. Świerszcze trzyma się całkowicie sucho ! Tylko miejsce do złożenia jaj powinno być wilgotne (ale nie mokre !), poza tym całkiem sucho, a woda tylko z podawaną zielonką (mlecz, warzywa, owoce).
-
moze tam nie bylo mokro....torf byl wilgotny a tylko scianki byly mokre z powodu slabej wentylacji....zrobilem tak jak radzilisciie tylko jeszcze nie dalem zadnego podloza na calym terra i nie tej siateczki na pojemnik z wilgotnym torfem...ale to zrobie niedlugo..tylko mam pytanie czy konieczne jest jakies podloze czy swierszcze moga lazic po plastiku i wytlaczankach ?
-
Mogą łazić po plastiku i wytłaczankach. Wymagany jest tylko ten pojemnik z torfem do składania jaj.
Uprawnienia umieszczania postów