Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: jak wytepic z domu prusaki

djtommi
    Guest

Re: jak wytepic z domu prusaki

no nie przesadzajmy jak maja gdize sie wygrzac i maja basenik to znaczy ze warunki zblizone do tych z terarium tylko ze duzo wieksza przestrzen.

JoShi
    Guest

Chcesz mi powiedziec, ze masz w domu temperatury i wilgotnosci zblizone do tych, ktore panuja w Tajlandii i okolicach ?

djtommi
    Guest

nie pytaj sie mnie tlko CRIMSONa to on ma wypuszczona.

JoShi
    Guest

> nie pytaj sie mnie tlko CRIMSONa to on ma wypuszczona.
    >
    Ale Ty tez jestes zdania, ze to swietny pomysl...

CRIMSON
    Guest

Też miałem wątpliwości na początku /w razie czego ewakuacja do terrarium/,ale
    gekony są w dobrej formie; grube ogony, jaskrawe kolory, poprawnie przechodzą wylinkę itp,staram się często je oglądać. Przed wypuszczeniem konsultowałem z hodowcami.

JoShi
    Guest

> Też miałem wątpliwości na początku /w razie czego ewakuacja do
    > terrarium/,ale
    > gekony są w dobrej formie; grube ogony, jaskrawe kolory,
    > poprawnie przechodzą wylinkę itp,staram się często je oglądać.
    > Przed wypuszczeniem konsultowałem z hodowcami.
    Znajac Twoje poglady to chyba wiem z kim. Widzisz tak sie sklada, ze tez jestem hodowca toke i jakos ze mna nie konsultowales... A ja uwazam to co robisz za glupote.

Matmike
    Guest

JoShi - sluchaj kurde te geki lataja po tym mieszkaniu juz 1,5 roku - widocznie sie bardzo dobrze czuja - CRIMSON mowi ,ze czesto je oglada i wygladaja fantastycznie wiec w czym problem ... Jak juz tak dlugo sa to wiedza chyba gtdzioe nie bezpiecznie itp wiec watpie ,że tp glupota - glupota jest dla mnie wypuszczanie swierszczy na dom :P:P:P - pozdrawiam serdecznie

JoShi
    Guest

> JoShi - sluchaj kurde

Hamuj sie kolego... Nie siusialismy razem do piaskownicy...

> te geki lataja po tym mieszkaniu juz 1,5
    > roku - widocznie sie bardzo dobrze czuja
    Nie koniecznie. Ja na przyklad widzialam zolwie stepowe, ktore hasaly po podlodze w domu 15 lat i wlasciciele mysleli ze sie dobrze czuja co dalekie bylo od prawdy... dwa lata rechabilitacji i leczenia, zeby wrocily do jako takiego zdrowia. A przeciez byly aktywne i jadly...

> ... Jak juz tak dlugo sa to wiedza chyba gtdzioe nie
    > bezpiecznie
    Moze i tak, ale niestety nie wiedza chyba gdzie mozna w domu znalezc idealne warunki klimatyczne (temperatura i wilgotnosc), bo wlasciciel nie dal im takiej szansy.

Lukas_d2005
    Guest

Ehh ja wcale nie twiedziłem,że jest to dobre rozwiązanie bo u znajomej z zoologa wyniłko tak przypadkiem,faktem jest natomiast że toke wrócił cały zdrowy najedzony i 2 razy większy Nie latał po mieszkaniach tylko (chyba) po wentylacji itp. Przeżył zime bez uszczerbku dla zdrowia,więc nie jest to takie głupie zwierze żeby nie znaleźć miejsca do wygrzania sięi tp.

djtommi
    Guest

jak dla mnie to jest to zwierze na tyle myslace ze sobie poradzi bez przesady. JoShi nie unos sie tak bo jak widac to twoja to teoria a oni znaja to z praktyki i wychodzi nie najgorzej.

Uprawnienia umieszczania postów