Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Mszyce- Mozna hodowac?

Igor6
    Guest

Mszyce- Mozna hodowac?

Tak jak w temacie. Czy mszyce mozna hodowac ? Jesli tak to proszę napisac jak to robic? Z góry thx!

Theraphos
    Guest

Re: Mszyce- Mozna hodowac?

ale po co? nie lepiej swierszcze,karaczany lub jakies robale? A jak chodować to normalnie kawałek gałązki(najlepiej róże chińską) do słoika i już.

djtommi
    Guest

a jak potem z rodzeniem kolejnych pokolen i jak z liscmi w zime ?? myslisz ze mozna dac tam lisice bluszczu czy czegos?? bo jak tak to jest to lepsze od muszek przynajmniej modlicha bardziej smakuje

Dark Raptor
    Guest

Mszyce można hodować, ale muszą mieć zawsze świeży pokarm i trzeba mieć pewność, że jest "czysty".
    Hodujesz po prostu utrzymując przy życiu ich roślinę pokarmową

Saurus
    Guest

A jaka to moze byc roslina, z takich latwo dostepnych zima i nie trujacych? Bluszcz odpada, bo jest trujacy.

Theraphos
    Guest

Ja mam w pokoju zasadzoną w donicy róże chińską wiec jak co to mam pokarm cały rok..
    Podejrzeważ że mszyce bedą sie żywiły każdą rośliną ale nie jestem pewien...(opróćz tych trójących)

Dark Raptor
    Guest

Mszyce w większości są specjalistami. Odżywiają się określonymi gatunkami/rodzajami. Często w różnym okresie rozwoju, mają różne rośliny żywicielskie. Są oczywiście również gatunki polifagiczne.

Igor6
    Guest

Dziekuje za odpowiedzi. A mszyce chciałem hodowac poniewz moje modlichy szamia je jak szalone. A czy np jakies liscie klonu mozna zamrozic w zamrazalniku i potem rozmrozic? (Tak robiłem jak hodowałem patyki )

Dark Raptor
    Guest

Rozmrożone liście jako karma dla mszyc?
    Niestety dla tych zwierzaków wszystko musi być żywe (piją soki krążące w roślinie).

Arrow
    Guest

witam, mszyce hoduje sie dla zabek z rodzajow dendrobates, phyllobates, mantela i innych drobnych zwierzakow

stanowia drobny, i latwy w hodowli pokarm

http://www.arrowsworld.boo.pl/hodowla_mszyc.rar

http://www.pollywog.co.uk/aphid.html

Uprawnienia umieszczania postów