-
Wazelina...
Kupilem wczoraj na gieldzie N.cinerea i tak wlasnie mysle czy nie zastane plagi w domu ;] ... niektorzy uzywaja wazeliny albo kremy jakies zeby zapobiec ucieczka, ale mi sie to cos nie widzi ;/ przecierz jak sie "zanurzy" w tym to nei wiem czy to bedzie zdrowe podawac karaczana ze sladami wazeliny lub kremu na sobie ?? aha i juz przy okazji spotkal sie ktos z rozmnozeniem poza pojemnikiem :> ??
-
Re: Wazelina...
Wazelina raczej szkodliwa nie jest.
Nie miałem jeszcze nigdy przypadków rozrodu poza terrarium... no może tylko skórniki (Dermestidae) :P
-
Foxtrott zdaje sie mial rozmozenie na wolnosci. Chyba on. W kazdym badz raie ktos pisal ze w ciuchach jego brat znalazl samice z mlodymi...
Ja u moich karaczanow podczas testow zauwazylem ze maluchy, ledwo po wykluciu sa w stanie przejsc taka zapore utworzona z wazeliny...
-
Z tego co wiem, to część karaczanów ewakuowała mu się z terra. Ale o rozrodzie nic nie słyszałem.
-
Tak tak, to u mnie. Zwiało trochę N.cinerea, niestety zapłodnione samice. Jedną, z jeszcze białymi młodymi, znalazłem w ciuchach brata, inna z maluchami była w jego łóżku. Na szczęście jakoś to badziewie wytrułem:]
Wazelina nest jak najbardziej wskazana!
-
hmm mam nadzieje ze nie rozlezie mi sie to na wszelki wypadek wentylacje fauna obkleilem tasma i zrbilem szpilka pelno dziurek, chyba wezme wsadze fauna w jakas rajstope albo cos bo ja wlasnie ciesze sie od jakiegos pol roku zyciem bez karaluchow w bloku, nie mam zamiaru miec karaczanow ;]
-
Heheheh. Do sejfu jeszcze daj:P:P:P Ja mam w otwartum akwa ponad 100 karaczanow i jakos jeszcze mi nic nie zwialo. Zauwazylem ze jesli maja sie gdzie chowac (wytlaczanki) to niebardzo chce im sie gdziekolwiek lazic.
-
> Jedną, z jeszcze białymi młodymi, znalazłem w ciuchach brata, inna z maluchami była w jego łóżku.
Czyli twój brat ma niezłe branie na kobitki
Co jak co, ale ja na jego miejscu,
to charemu bym nie zakładał,
tym bardziej że coś mi tu
podjeżdrza pedofilizmem
-
nie no pozabezpieczalem sie ale to tylko przez to ze jak je przekladalem to na samym poczatku kilka ucieklo po sciance na sufiti tam cos przy otworach kombinowalo a ja juz swoje przeszle z robactwem domowym wiec nie chce na wlasne zyczenie znowu tego przechodzic :P
-
hehe też się zastanawiałem czemu akurat w jego rzeczach znajduję tyle robactwa
Uprawnienia umieszczania postów