-
swierszcze - > pytanie
kilka tygodni temu zdecydowalem sie na hodowle swierszczy (karmowa). swierszcze zlozyly jajka. czytalem ze male swierszcze umieja chodzic po silikonie, dlatego umiescilem jaja w duzym sloju. ku mojemu zaskoczemiu zauwazylem latajace "muszki". czy to sa swierszcze czy jakies inne stworzonka bo one raczej nie chodza po silikonie lecz sobie lataja!! z gory dzieki za odpowiedz. pozdrawiam
-
Re: swierszcze - > pytanie
to nie sa swierszcz tylko podajze owocowki Pewnie karmisze swierszcze owocami a one przychodza do owocow - ale nie sa to szkodniki wiec nie zrobia nic swierszcza - chyba :P
-
predzej swierszcze muszka zrobia krzywde
-
Możliwe, że są to też ziemiórki (takie muszki). Pojawiają się gdy w terrarium jest zbyt dużo śmieci (odchody, resztki pokarmu, trupki) i zbyt duża wilgotność. Nieźle czyszczą terraria, są niegroźne... ale wyjątkowo upierdliwe (celują we wlatywaniu do nosa :P).
-
spojz na to z innej strony
masz dwie hodowle w jednej
swierszcze i owocówki (o ile to one)
czysty zysk :P
-
ja obstawiam ziemiórki - upierdliwe bestie :[
-
Raczej są to jakieś małe muszki. Skszydła u świerszczy rosną gdy mają około cm długości. Więc to jest niemożliwe żeby to były małe świerszcze.
-
Ja też mam to u siebie
To chyba ziemiórki, wyglądają nieco inaczej niż owocówki- są nico smuklejsze od owocóweki szybciej latają.
Uprawnienia umieszczania postów