Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: swierszcze - > pytanie

Mieszany widok

fisher
    Guest

swierszcze - > pytanie

kilka tygodni temu zdecydowalem sie na hodowle swierszczy (karmowa). swierszcze zlozyly jajka. czytalem ze male swierszcze umieja chodzic po silikonie, dlatego umiescilem jaja w duzym sloju. ku mojemu zaskoczemiu zauwazylem latajace "muszki". czy to sa swierszcze czy jakies inne stworzonka bo one raczej nie chodza po silikonie lecz sobie lataja!! z gory dzieki za odpowiedz. pozdrawiam

Matmike
    Guest

Re: swierszcze - > pytanie

to nie sa swierszcz tylko podajze owocowki Pewnie karmisze swierszcze owocami a one przychodza do owocow - ale nie sa to szkodniki wiec nie zrobia nic swierszcza - chyba :P

frydrych1
    Guest

predzej swierszcze muszka zrobia krzywde

Dark Raptor
    Guest

Możliwe, że są to też ziemiórki (takie muszki). Pojawiają się gdy w terrarium jest zbyt dużo śmieci (odchody, resztki pokarmu, trupki) i zbyt duża wilgotność. Nieźle czyszczą terraria, są niegroźne... ale wyjątkowo upierdliwe (celują we wlatywaniu do nosa :P).

Grzechoo
    Guest

spojz na to z innej strony
    masz dwie hodowle w jednej
    swierszcze i owocówki (o ile to one)
    czysty zysk :P

Jaca
    Guest

ja obstawiam ziemiórki - upierdliwe bestie :[

madzik1
    Guest

Raczej są to jakieś małe muszki. Skszydła u świerszczy rosną gdy mają około cm długości. Więc to jest niemożliwe żeby to były małe świerszcze.

luz_jacek
    Guest

Ja też mam to u siebie
    To chyba ziemiórki, wyglądają nieco inaczej niż owocówki- są nico smuklejsze od owocóweki szybciej latają.

Uprawnienia umieszczania postów