Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Gady jako zwierzeta domowe

Re: Gady jako zwierzeta domowe

Alicja mi w niczym nie przeszkadza, wrecz odwrotnie.
    Zadala pytanie wiec na nie odpowiedzialem.
    Nie wiem o co ci chodzi :/

To nie było do ciebie - reed, tylko do PAPKA i jeszcze kilku osób, które wcześniej atakowały Alicję. Jeśli będzie tak, że każdy na zwróconą uwagę iż coś robi źle, będzie reagował tak jak PAPEK - to niebawem zapaleni i doświadczeni terraryści (np. Alicja) czy wykształceni w tym kierunku specjaliści (np. dr Robert, Jarek Zajączkowski) przestaną tu cierpliwie odpisywać na najgłupsze nawet pytania i zostanie jedynie "towarzystwo wzajemnej adoracji" kadzące sobie nawzajem i przekonane, że wszystko wie najlepiej.
    Mi też się już zdażyło, że ktoś zadał pytanie, a gdy moja odpowiedź była niezgodna z jego oczekiwaniami obrzucił mnie stertą wyzwisk.
    Ale to tylko moje spostrzeżenia i nie zamierzam z nikim polemizować

Gadów raczej nie oswaja się przez przytulanie ich ...przynajmniej jeśli przytulanie rozumiemy dosłownie To dla nich dość nieprzyjemne jak ktoś je "ściska" ...

...:James:...
    Guest

Wracając do wypowiedzi Jeronimo niestety ma rację od jakiegoś roku prawie do każdego zoologicznego sklepu nabywają zwierzęta egzotyczne i znam parę przypadków kiedy zwierzęta te są trzymane w opłakanym stanie np. jeden facet z zoologicznego kupił lega bo mały chłpczyk (ok.8lat) przyszedł z mamą i powiedział, że w innych sklepach są leprze zwierzęta. Kiedy byłem tam niedawno to ten leg miał lampe ok. 2cm od korzenia 2/3 ogona, a facet kupił jeszcze kameleona i trzymał go w pystym terra z jednym słoikiem, a wnim ze 5 patyków i na nich kamek. Pniewasz sklep ten to mała budka był chociarz tam 1 grzejnik. Jamk to zobaczyłem miałem ochotę temu facetowi *******,******,****** i ******.

Alicjo nie mialem na mysli obsciskiwania naszych pupili jak np facet swoja luba
    Wrecz odwrotnie, zazwyczaj to Rudi mnie sciska jak go wezme na szyje
    Mam na mysli branie na rece itp.

jak ja bylem w tym zoologu to podsluchalem rozmawe sprzedawcy ze pania z dzieckiem- one chcialy jakiegos gada ale nic o nich nie wiedzialy......sprzedawcy w tym sklepie tez nie sa za bardzo zorientowani w temacie i mowili potencjalnym nabywca takie rzeczy, ze wyszedlem ze sklepu- bulo wiadomo ze gadzinka nie pozyje dlugo ani w takim sklepie ani u "hodowcow", ktorzy zbieraja informacje w tym sklepie((((((
    to jest najwiekszy minus popularnosci gadow....
    z innej strony fajnie ze obok chomikow, swinek morskich mozna zobaczyc gady

pozdrawiam
    GHOST

Uprawnienia umieszczania postów