-
co zrobić aby świerszcze niegrały mi
co zrobić aby świerszcze niegrały mi w nocy bo przez nie spać niemoge?
-
Re: co zrobić aby świerszcze niegrały mi
ojoj, temat wałkowany tyle razy, a Tobie leniu nie chciało się szukać:/
możesz obciąć prawą pokrywę skrzydłową samcom, to je całkowicie wyciszy nie robiąc żadnej krzywdy.
jeśli masz ich duużo to obniż temperaturę albo przykrywaj na noc terra stertą ciuchów albo kocy.
-
koce niedziałają, jak je raz wystawiłem za okno to prawie mi zamarzły i jak je o 4 rano z balkonu przyniosłem to ruszały się w zwolninym tępie hehe. niewiem jak się je obcina te skrzydła.
-
koce dzialaja ja moje przykrywam kocem i wkladam do szafy ktora jest kolo mojej glowy jak spie i czasem tylko slysze takie male mile cwiergolenie ale pzynajmniej da ise zasnac
-
bierzesz drania za szmaty i nożyczkami do papieru(albo precyzyjniejszymi) obcinasz to takie jakby twarde skrzydełko po prawej stronie pleców świerszcza
-
Tak to powinno wyglądać
-
a jak obciac je u bananowych bo one maja bardzo skrobone te skrzydelka tak ze trudno by bylo tak ladnie zlapac chyba ze trzeba by obciac cale
-
Troche precyzji i tyle
Nie buj się ich wziąć w palce, ściśnij wmiarę mocno (tylko tak żeby nie uszkodzić), i włóż nożyczki pod skrzydełko i CIACH!
-
obcian sie cale czy w polowie skrzydelka?? i jak bananowe maja takie zredukowane to mam im obcinac cale??
-
o kurde wiem ze niekturzy maja po kilka tysiecy swierszczy ojjj nie chcial bym obcinac takiej gromadzie skrzydelek :]
Uprawnienia umieszczania postów