Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: pytanko w sprawie swierszczy

swatkostek
    Guest

pytanko w sprawie swierszczy

Od wczoraj zaczołem chodowle świerszczy i mam pytanko, bo wsadziłem je do duzego terrarium a to jest wylęg(no troszke większy) no i dałem im zarcie ale nie widze zeby go jadły, i czy one znajda smiało to jedzenie czy siebie zjedza ??

I jeszcze jedno dałem im wytłoczke z jajek a one i tak siedza na szybie i czekaja na moment ucieczki ( co im jeszcze dać aby nie uciekały ????)

z gory dzieki za odpowiedzi

POZDRO :d

SDY
    Guest

Re: pytanko w sprawie swierszczy

Co dales im do jedzenia? Zreszta to bez roznicy... Moje maluszki jedza to samo co dorosle.

Daj im troche czasu, jak znajda wytlaczanke to na nia wejda.

Skoro trzymasz je w terra a nie w akwa, to jak ci maja uciec? I pamietaj ze przez dziurki w blasze (to sie tak odmienia?:|) perforowanej bez problemu nawieja...

avabela
    Guest

wiesz co ja trzymam je w akwarium mam pare wytłoczek po jajkach i małą doniczke z torfem na składanie jaj a jedza wszelakie owoce najbardziej jabłka marchew płatki owsiane sałate mlecze

BoNo
    Guest

napewno sobie poradza ze znalezieniem pozywienia, jak i rowniez wejda pd wytloczki od jajek tylko daj cos na gore zeby nie zwaily po szybie i wysmaroj od gory ranty terrarium/akwarium zeby zapbiegac ucieczkom.

BoNo

Uprawnienia umieszczania postów