Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Jak najlepiej zapakować owocówki?

M.I.R.A.S.
    Guest

Jak najlepiej zapakować owocówki?

Mam małe pytanie, jak zapakować muszki aby nie zginęły podczas wysyłki?

Sprawa wygląda tak że one są lotne , trzymam je w butelce 1,5l na dnie butelki są jabłka i inne owoce więc w czasei podrózy cała ta pożywka będzie się przemieszczać i moż epozabijac muszki :| więc proszę o rady

algirdas
    Guest

Re: Jak najlepiej zapakować owocówki?

Możesz zetrzeć te jabłka. Ja w identycznych warunkach trzymałem swoja hodowle i mnożyły się w zawrotnym tempie. Aha, na spód możesz jeszcze mąkę wrzucić, w nią wsiąknie trochę soku z jabłek i mniej plesni bedzie... Możesz zetrzeć całe jabłko - zależnie od ilosci muszek powinno starczyć na 3 dni.

Aha - najlepiej jeszcze na to założyć pończochę + gumkę recepturkę i myślę że powinno starczyć...

Dobimetal
    Guest

Ja bym radził odłowić te muszki do innej butelki bez owoców. Muszki spokojnie przeżyją podróż ja już nie raz tak robiłem i wszystko było ok.

Foxtrott
    Guest

ja pakowałem do kodaków podziórkowanych szpilką a na ściankę dawałem naparwdę maluteńkiego dkleksa pożywki agarowej. część zawsze pada, ale przy takim sposobie straty sa najmniejsze. nie powinno być w pojemniku nic luźnego, zednych owoców!

Uprawnienia umieszczania postów