-
Problem - swierszcze ;)
Zalozylem hodowle swierszczy i dreczy mnie jedno....sa w faunaboxie (duzym) i jak maja ziemie do skladania jaj to ciagle tam kopia a jak ktoras zlozy jaja to inne jej przeszkadzaja Czy jaja nic nie bedzie jak one tam beda kopac ? Dodam ,że torf gdzie maja skladac jest w pojemniczku na salatke (malym tak jak sie sprzedaje 20 swierszczy).Z gory thx i pozdrawiam
-
Re: Problem - swierszcze ;)
jesli ten fauna box nei jest zamaly i maja tam wytloczki to nie bedize problemow tylko utrzymuj wilgoc na torfie zeby nie wysechl bo wtedy jajka CI przepadna.
-
Swirszcze kopiac moga "Wyzucic" jajeczka na powierzchnie torfu a tam bardzo szybko sie zeschna i po jajeczkach. Foxtrott wymyslil genialny sposob zeby zpobiec temu procederowi:
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=3763&t=3763
-
W mojej hodowli nie umieszczałem pojemniczka z torfem. Całe akwarium w którym trzymam świerszcze jest wysypane ok 5cm warstwą włókna kokosowego, które odpowiednio zraszam. Powierzchnia dna wynosi 40x30 i jeszcze nigdy dotąd nie zdarzyło mi się, żeby jakieś jajo zostało odkopane - teraz w akwarium znajduje się ponad 200 małych świerszczy
-
hmm... to jest napisane w książce każdej chyba o tej siatce... więc Foxtrott tego nie wymyślił...
-
Dziwne... Bo jakos ludzie nie stosowali tego (moze nie wszyscy...) w swoich hodowlach...
Przepraszam, czy ty kupujez ksiazki o swierszczach? Bo ja nie... Wole kupic sobie za ta tase kolejnego prtaszora.
Uprawnienia umieszczania postów