-
JAK HODOWAĆ I ROZMNAŻAĆ MĄCZNIKI
WITAM
Mam larwy mącznika młynarka czy mogą mi sie one przydac w hodowli tej larwy? Jak powinna wygladac efektywna hodowla która bedzie dawać troche młodych? pozdrawiam i czekam na odp
-
Re: JAK HODOWAĆ I ROZMNAŻAĆ MĄCZNIKI
-
wrzucasz w mąkę i zapewniasz im aby miały coś soczystego sałata, kapusta a ostatnio podałem im nawet skrupki od ogórka też wcinały=]
-
-
skorki
-
Mąkę stanowczo odradzam. Przy dodatku wody zlepia się, łatwo pleśnieje i ponadto strasznie wysusza larwy.
Zastosuj się do metod z linku i nie powinno być problemu.
-
Doskonałym podłożem do hodowli mączniaków są otręby pszenne, moim zdaniem zdecydowanie lepsze od płatków owsianych, które są zbyt mączyste i podatne na pleśń.
-
ale po co moczyć... etedy mączniaczki się sklejają...
-
Ja hoduje na samych otrębach i jest git, nic nie pleśnieje i wilgotność odpowiednia, nie mówiąc już o tym ile mi się z larw zrobiło imago! Mam ich obecnie więcej niż larw! Z rozmnażaniem nie ma kłopotu bo "sztykają" sie wszędzie i gdzie tylko mogą:]
-
mam pytanie jak spryskiwalem podloze to mi zawsze plesniało puzniej dalem im jabka to w miejscu gdzie bylo jabko pojawiala sie plesn teraz nie wiem co mam robic zeby mi nie plesniało?
Uprawnienia umieszczania postów