Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Czy chrzaszcza mozna dac pajakowi?

Mieszany widok

pw236
    Guest

Czy chrzaszcza mozna dac pajakowi?

tak jak w temacie ma okolo 5 cm

Dark Raptor
    Guest

Re: Czy chrzaszcza mozna dac pajakowi?

Zależy jakiego chrząszcza (bogatka lub żuka raczej by nie wcięły) :P

Jak się domyślam, chodzi o mącznika. Możesz dawać spokojnie. Moje kędziory l3/l4 już je zjadały.

pw236
    Guest

Sory nie napislaem on w wodzie plywal:d i duzo tam takich

Dark Raptor
    Guest

Jak duży? Jeśli pływaki żółtobrzeżki, to nie radzę. Są za ładne, a wydzielają dodatkowo różne śmierdzące substancje.

Animal
    Guest

NIE! Żyjące w wodzie duże chrząszcze są zazwyczaj drapieżnikami. Radze lepiej nieryzykować. Najlepiej by było jakbyś załączył w miare możliwości zdjęcie.

CRIMSON
    Guest

http://www.hlasek.com/corixa_punctata_367.html
    taki pluskwiak też się nie nadaje

Dark Raptor
    Guest

Kolega nie napisał jakiej wielkości są te chrząszcze. Większość pływakowatych nie przekracza 1 cm. Więc nie byłyby problemem. Nie polecam dużych pływaków, z wcześniej wymienionych powodów. Dla dużego pająka, pokonanie takiego przeciwnika to pestka.

Saurus
    Guest

Napisal, ze chrzaszcz ma ok. 5 cm wiec to pewnie jakis Pływak. A z tego co wiem, te radza sobie spokojnie z polowaniem na rybki :]

Dark Raptor
    Guest

Ślepy jestem B-)

Nie wrzucaj, szkoda chrząszczy. A być może to są nawet kałużnice... te są pod ochroną (choć są głównie roślinożerne).

venom
    Guest

A dlaczego ma sie nienadawac-ten akurat to jest roslinozerca!!!!Ten drapieznik to Notonecta glauca(grzbietoplawek)> Pajak sobie poradzi zarowno z jednym jak i z drugi bez wiekszych problemow! no moze w wodzie mialby problemy ale z tego co wiem nie ma wodnych ptasznikowJedyny argument nieprzemawiajacy za karmienie wodnymi pluskwiakami to dostepnosc-komu by sie chcialo zaganiac z siatka zeby je lapac, no jesli ktos ma takie hobby to nie ma najmniejszych przeciwskazan oczywiscie jako pokarm dla odpowiedniej wielkosci ptasznika

Uprawnienia umieszczania postów