-
Co zrobic gdy świerszcze usiekna itp..
Witam
Czy wam kiedys uciekly swierszcze w jakis sposb ...bo nie wiem jak mi ale dzis moja mam na poslaniu mojego psa jednego zauwazyla i dostalemm...Nie wiem czy moge cos zrobic jak by np kiedys mi uciekly i zlozyly jajeczka to by mial przerabane :P
A jak by mi uciekly to gdzie my mogl je znalesc ??
Z groy thx za odp i pozdrawiam
-
-
Re: Co zrobic gdy świerszcze usiekna itp..
jak ci ucieknie to zlap,bo jak nie to mozesz miec cieszkie noce.
-
Wiecie co zamierzalem zrobic hodowle swierszczy dla mojego gekonka ,ale teraz sie boje i chyba sie karaczanami zajme bo chyba bezpieczniej bedzie :P
Pozdrawiam
-
Tak ale otwierajac terra nie zawsze widze co malego moze wyjsc pozatym u mnie facet w zoologu chyba tylko samice sprzedaje :P bo w kazdym pudelku sa chyba tylko samice
-
a co do karaczanow czy gekony moga je dostawac tak czesto jak swierszcze ??
-
karaczany to moze byc lepszy pomysl tyle ze jak CI uciekna to mozesz miec jeszcze gorzej niz jak uciekna swierszcze wiec zaplanuj wszystko dobrze
-
ale popierwsze czemu gorzej a po druigie czy gekon moze je tak czesto dostawz jak swierszcze ??
-
Pytasz dlaczego mógłby to być większy problem... Karaczany mnożą się bardzo szybko i nie gardzą żadnym pokarmem. Chyba niechciałbys żeby w domu namnozyły Ci się karaluchy...
Według mnie nie powinieneś rezygnowac z hodowli świerszczy. Zazwyczaj jak jakiś świerszcz ucieknie to po paru dniach pada (w przypadku karaczanów nie musi to byc regułą). Oczywiście prawdopodobieństwo, że karaczany namnożą się w twoim domu jest bardzo małe.
-
zdiwil bys sie wojtas.......wystarczy jedna uciekinierka z malym kokonem i juz masz mala plage karaczanow...
sa 2 postepowania
1. szczelne pudelo z karaczanami
2. uszczelnij drzwi od pokoju ..........raj mialem swierszcza ktory zwiedzal moj dom..
najleprze gla gekow sa swierszcze .....!!!
Uprawnienia umieszczania postów