Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: muchy

KnockeR
    Guest

muchy

Czy ktoś opracował jakiś patent na hodowle pinek... nie wiem jak to zrobić ale dziś się przeraziłem wrzucałem zawsze w karton opakowania po pinkach no i się nazbierało spoooooro tych pudełeczek z napisem biały angolek. Mam duże zapotrzebowanie na muchy i pinki jak założyć efektywną hodowle aby to nie smierdziało i był łatwy odłów zarówno much jak i pinek. Ciekawi mnie bardzo jak one są produkowane na masową skalę...

mispushupek
    Guest

Re: muchy

musisz miec mięco i czym karmić muchy proste :P

KnockeR
    Guest

dzięki nie wiedziałem :] chodzi mi bardziej o kwestie techniczną opisany na stronie model ze słoikiem w ktorym jest mieso owoce muchy i pinki sie nie sprawdza bo ciezko jese zlapac pinke nie wypuszczajac przy tym much. W dużych hodowlach pewnie są jakieś systemy ułatwiające odłów.

AGAM
    Guest

w dużych hodowlach pinki trzyma się osobno. A co do odłowu much to można zorbic taki otwór żeby tylko ręka się idealnie mieściła (okrągły i jeszcze zasłonięty kawałkiem rozciągliwej gumy która dopasuje sie do ręki przy wyciąganiu owadów). Myśłe że wiesz o co mi chodzi bo nie wiem jak to lepiej opisać

kaczi
    Guest

ja latem tamtego roku chodowałem muchy - nawet mi to wychodziło:P
    w zalaczniku masz schemat mojego pomieszczenia

szczegołowe pytania mozesz kierowac na priv kontakt w profilu

Uprawnienia umieszczania postów