Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Młode świerszcze

dawid_długoszewski
    Guest

Młode świerszcze

Własnie niedawno wykluło mi sie troche młodych świerszczy i jak z nimi postępować.Dałem na zakrętce od słoika pokarmu dla rybek(pyłu) i do innej odrobine wody niestety jeden mi sie juz utopił.Dałem wytłaczanki.Bardzo prosze o porady

Dark Raptor
    Guest

Re: Młode świerszcze

Karm jak dorosłe, trzymaj jak dorosłe (możesz trochę zwiększyć wilgotność), unikaj wody. Młode toną nawet w kroplach (przyklejają się do nich).

dawid_długoszewski
    Guest

czyli co mam dać jaką wode???Może być kawałek szmatki namoczonej?

dawid_długoszewski
    Guest

Aha i jak zwiększyć wilgotność?Mam zraszac akwa z wytłaczankami czy jak???

Dark Raptor
    Guest

Można zraszać czasem wytłaczanki. Podawaj im dużo świeżego, "mokrego" pokarmu (owoce, kapusta pekińska itp.). Wtedy nie musisz dawać im wody, bo otrzymują ją z pokarmem.

djtommi
    Guest

ja biore gabke nowa ze sklepu taka do zmywania naczyn ale jeszcze czysta i swierza ma one bardzo male pory wieec wolno woda ubywa namaczam taka i sobie siedzi i maja ciagle wode.

Bocieq
    Guest

JA do podstawki wsypuje żwirek i zalewam to wodą tak zeby jej poziom byl minimalnie nzszy niz poziom zwirku. W ten sposob swierszcze mogą pic wode ze szczelin miedzy kamyczkami i sie nie potopią Ale tak jak mowi Dark Raptor podawaj duzo owoców to wtedy nie bedzie potrzebna zadnamiseczka z wodą

Miszqa
    Guest

zwykła sałata podawana co 1-2 dni załatwia sprawe "wilgotności"

Uprawnienia umieszczania postów