-
JAJECZKA SWIERSZCZY
Witam,okolo 3tyg temu wlozylem swierczykom opakowanko z torfem,po okolo 4dniach przenioslem do innego opakowania,torf(a raczej wlokno kokosowe) jest ciagle wilgotne,od tego czasu nic sie jeszcze nie wyklulo,ile trzeba czekac??w tym torfie sa takie biale podluzne jajeczka,jak sie je scisnie to pekaja,czy cos jeszcze bedzie z tych jajeczek??pozdrawiam
-
Re: JAJECZKA SWIERSZCZY
A jak a masz temperature. Jajeczka sa OK tylko czas "dojzewania" zalezy od temperatury.
Sprawdz jaka masz srednia temp. i napisz tutaj
-
Z tych scisnietych i peknietych juz nic nie bedzie. :> Reszte troche podgrzej (do 30stC).
-
kurcze,wlasnie tak kiepsko z temperatura,okolo 20 srednio w ciagu calej doby (18-21)
-
Ja mam kabel grzewczy zamontowany pod inkubatorem 25wat.Temperature mierzyłem i na powierzchni torfu mam około 32stopnie.Czy tak ma być czy jeszcze coś dodać w inkubatorze????
-
Trochę wysoka ta temperatura. To od spodu torfu masz pewnie ze 40.
-
Mam pytanko odnosnie jajeczek .
JA próbuje załozyc hodowle
Co póżniej z tym pojemniczkiem z jajeczkami ??Wiem że je przenosze do innego terra ale czy ten torf z jajeczkami mam wysypać na spód czy ma sobie zostac w tym pudełeczku ????????
-
Zostaw w pojemniczku. A po co chcesz przekladac do innego terra? Ja nie przekladam, Dark Raptor nie przeklada, Foxtrott chyba tez nie... Jesli bedziesz je dobrze karmila to strat az tak duzych nie bedzie a hodowla ci sie utrzyma
Uprawnienia umieszczania postów