-
Śweirszcze dezerterzy
Witajcie , ostatnio zapomniałem zamknąć akwarium ze swierszczami bananowymi i troszku mi ich powylazilo , od tego czasu czyli jakis 2 dnich zlapalem ich juz 4 (dorosle sztuki ) .
I wlasnie czy jest szansa ze mi sie w domu zalegna ?? JaK je zwabic i wylapac , bo prawdopodobnie te co jeszcze uciekly pod szafa sie skryly i tylko te co wyhodza odlapuje .
Zastanawialem sie nad wylozeniem gdzies salaty , ale tu mam watpliwosci czy jeszcze je dozywiac , moze z glodu zdechną ?? Pozdrawiam
-
Re: Śweirszcze dezerterzy
Zdechną z głodu, a jak nie to z pragnienia. Szukaj ich w ciepłych miejscach, za kaloryferem, komputerem, w łazience (woda) itp.
W domu raczej ci się nie zalęgną. Chyba, że masz straszny syf i ciepło w domu.
-
No nie nop czasami sprzatam , problem w tym ze mieszkam jeszcze ze starymi , jak znajda sie w lazience to bedzie masakra
-
Hehe mozeszs byc spokojny jesi masz pozadek to nie zalegna sie i tak jak pisal jw73 padna z wycienczenia...
A przynajmniej masz nauczke na przyszlosc aby zamykac szczelnie akwarium
-
Zazwyczaj zamykam , ale karmilem te pokraki i spieszylem sie , zamknolem 4 a 5 nie i teraz biegaja juz 6 odlapanych , juz znam ich taktyke , biegaja za progami przy scianach , a jak wyjda to je lapie , narazie jest dobrze
Uprawnienia umieszczania postów