-
Najwolniejszy karaczan....
jaki jest najwolniejszy karaczan...........???
boje sie jak nie ruszaja sie ale jak zacznie biegac to zemdleje,potrzebuje malo ruchliwego............eh
-
Re: Najwolniejszy karaczan....
To po co ci karaczan skoro sie go boisz? Ja jakos nigdy nie mialem przed nimi obawy. Juz bardziej sie swierszczy boje. Z doswiadczenie polecsl Blaptica dubia. Bardzo spokojniutki. Rusza sie tylko w nocy jak spie, w dzien nie widyje go w ogole bo na wytlaczankach siedzi. Dopiero jak sie go puknie to zrobi kroczek. Bez problemu mozna zlapac w reke i dac pajakowi (lub podrzucic starszej siostrze, wiem ze to infatylne ale cieszymy sie z ojcem przy tym dowcipie jakbysmy mieli oboje 3 latka:P).
-
G. portentosy są spokojniutkie...
-
noooo ładnie SDY...........muszę coś poradzić twojej siostrze............!!!
mi są potrzebne na pokarm dla pajaków i żaby,ale podawać będę pincetą......
w życiu nie wezmę do ręki.......tfuuuuuuuuuuuuuuuu! blehhhhhhhhhhhhh........
madagaskarskie są nawet śliczne,ale łażą po szybach..........łitttttt,a to odpada
narazie jestem przy B.giganteus....tzn: mam je dopiero kupić..........
a tych -dubia- to musze cos poczytać,bo za wiele o nich nie wiem......ale może może
może jeszcze ktoś coś dorzuci...........bardzo proszę!
-
Dubia najlepsza ładna , do ręki bierzesz bez niczego ( jeśli uprzednio znajdziesz ją w torfie , moje sie zakopuja) nie łazi po szybach BA nawet bo kartonie jest trudno dla nich.
-
No ja tez je mam jako zarlo dla pajakow. Ale skoro mozne je przy okazji wykozystac do glupiego zartu to czemu nie?:P B.giganteus tez mam ale ten jest bardziej rychliwy od dubii. Pozatym dubia jest mniejsza, moze bedzie cie mniej brzydzila i sie przelamiesz i wezmiesz karaluszka na reke. Trzymasz dokladnie jak giganteusa. Ja te 2 gatumki mam w jednym pojemniku i jakos zyja (nawet dobrze zyja, bo ostatnio zauwazylem jak samica dubi suszy ooteke, ale dmucham na zimne i sie nie ciesze poki nie zobacze maluchow:P).
-
gratulacje............!
wybralam juz te dwa gatunki wlasnie: blaberusy i dubia..........
bede miala je w kwietniu,po powrocie z wyjazdu i ma byc juz wtedy ciepło.......
od razu bede sie uczyla z nimi koegzystowac i probowac sie przełamac.......
mam nadzieje ze sie uda ............ehhhh wziasc je na reke.......łojjjjjjjj!!!
bardzo dziekuje!!!
Uprawnienia umieszczania postów