Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Białe Robaki

sskin
    Guest

Białe Robaki

kupiłem w wędkarskim białe robaki jakieś 2 tyg temu. zapomniałem o nich bo karmiłem mącznikami. stały w temp ok 10-15 stopni. dziś zaglądam a one są fioletowo do czarnego nawet. i czy z nich się zrobią muchy? niedlugo bede mial cambridgei więc kilka much się przyda ale czy musze je po to przekładac do torfu czy czegoś takiego?

Dobimetal
    Guest

Re: Białe Robaki

Nie musisz ich przekładać. Trzymaj je w pokojowej temperaturze (ok. 25 stopni) to powinny gdzieś tak za 2 tygodnie byc muchy. Możesz im coś dosypać jakies trociny albo posypać ziemia żeby dobra wilgoc była. Pamietaj zeby nie przesusyć poczwarek bo nic z tego nie bedzie

sskin
    Guest

ale o tochodzi że one stały w suchym ja nic z nimi nie robiłem... zapomniałem o nich. jest jeszcze szansa że będą muchy ;D?? one są już fioletowe ciemne a nawet czarne niektóre!!

Theraphos
    Guest

Jak ja wrzuciełem mojemu kedziorowi białego robala to po okołu tygodniu sie wylęgła piekna duza mucha A z tych czarnych chyba nic sie nei wylegnie ale nie jestem pewien.

Łysek
    Guest

posyp te poczwarki trocinami lub torfem i lekko zwilzaj je aby nie wysuszyc ich bo wtedy pozostanie tylko niemily zapach. Te czarne to niektore sa zepsute a niektore sa juz czarne poniewaz lepiej "dojzaly". To wlasnie z niektorych tych czarnych pojawia sie pierwsze muchy... Wazne aby nie wysuszyc ich....
    Ale juz niebawem beda muchy..
    Wczesniej nic nie musiales robic bo one same sobie doskonale poradzily jak widac

Uprawnienia umieszczania postów