Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Slina karaczana?

SDY
    Guest

Slina karaczana?

Dzis jak lapalem subimaginalna larwe B. dubia spostreglem ze z aparatu geboewgo wyplywa ciecz. Ciecz bezbarwna ulozyla sie w dosc spora kropelke. Po wypuszczeniu karaczana kropelka zostala na wytlaczance po czym wsiaknela.
    Co to takiego moglo byc? Jakas forma obronna czy co? Moze po prostu sie poplul moj karaczan...:P

Dark Raptor
    Guest

Re: Slina karaczana?

Mógł wypuścić w przestrachu zawartość wola. Czyli napluł/narzygał. Choć zawsze istnieje pewne prawdopodobieństwo, że jest to działanie obronne. Lepiej nie mieć tego na skórze, znając właściwości alergenne karaczanów.

SDY
    Guest

Spoko. Tak wlasnie pomyslalem, a ze do tego jestem alergikiem uwazalem jeszcze bardziej. Moze uda mi sie to pobrac kiedys jeszcze to dam na uczelnie i niech profesor labolatoryjnie zbada co to jest. Wtedy bedzie wszystko jasne. A noz, widelec, sie okaze ze to jakies ichniejsze paskudzstwo obronne...

mispushupek
    Guest

a ,orze zamocno scisnołeś ja mam karaczny tez te i nigy niemiałem tak niegdy a rzałuje

SDY
    Guest

Nie sadze. Rzcej staram sie uwazac na zwierzaki. Aczkolwiek wszystko jest mozliwe... Jak zrobia analize to bede wiedzial.

SDY
    Guest

Ha! No i wszystko jasne. Karaczanek na mnie po prostu nazygal... Jak on mogl! Za kare pojdzie jako pierwszy posilek dla kedziora jak ten tylko wylinieje:P

Uprawnienia umieszczania postów