Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: co myślicie o mojej chodowli świerszczy( zdjęcie )??

algirdas
    Guest

Re: co myślicie o mojej chodowli świerszczy( zdjęcie )??

Jak Ci się udało ich policzyć... ?

esi
    Guest

ja bym sugierował torf dac tam gdzie nie ma wytłaczanek. rozrzucony torf oddaje wilgoc do wytlaczanek, potem moze cos pleśnieć

Theraphos
    Guest

Super Widze że jesteś z Ligoty a masz zamiar je sprzedawać czy tylko do własnego urzytku? Ja też jestem z ligoty i chciał bym kupić troszke Jak masz zamiar sprzedawać to po ile mniej wiecej sztuka?

Theraphos
    Guest

Aha zapomniałem zapytać: podaj mi twojego e-maila bo mam kilka pytan Poniewaz z forum nie dochodzą:/

Dark Raptor
    Guest

Niezła, solidna masówka :-)
    Moja maksymalna hodowla, to było z 60 litrów. Ale i tak liczyłem świerszcze w setkach.
    Na twoim miejscu wstawiłbym siatkę do pojemnika jak na fotach Foxtrotta:

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...763#reply_3763

I częściowo zakryłbym też od góry pojemnik jakimś kawałkiem plastiku. Ograniczy to parowanie i zabezpieczy jajka przed wyschnięciem.

Nestor
    Guest

Zapowiada się na duuuuuzą profesjonalną hodowle.
    Zmienił bym kilka drobiazgów:
    1) Daj siatke na torf, nie będą go wyrzucać z pojemnika
    2) W zbiorniku do rozmnażania trzymaj tylko w pełni dorosłe osobniki (imago). U siebie częszto widziałem jak dorosłe samce zabijały młodsze przy ostatniej wylince.
    3) Zamiast żarówki zamontuj kabel grzewczy. Światło im nie jest do szczęscia potrzebne, cała energie pojdzie na ogrzanie a nie na oświetlenie i będziesz je mógł ogrzewać całą dobę, co przyspieszy wzrost.

Foxtrott
    Guest

co do tej metody z siatką to ważne jest, żeby w miarę często wymieniać pojemnik z torfem, bo jeśli będzie długo stał w terra ze świerszczami to samice go po prostu zasrają, a co powstaje z gówienek na wilgotnym torfie każdy wie.

Łysek
    Guest

No no widze ze duza hodowla sie szykuje Zycze powodzenia w hodowli i z sasiadami aby nie byli upierdliwi jak uslysza granie w piwnicy...

chrzanu
    Guest

woow, fajna karmówka, narazie nie musze takiej robić bo niemam tyle pupili zeby mi było potrzebe tyle swierszczy.
    ale moze kiedyś kiedyś... :P

zere
    Guest

teraphos mój mail to zcr@wp.pl. a co do pojemnika z torfem to zmieniam go co tydzień i przenoszą do inkubatorów kturymi są akwaria 54 litrowe, i siatke jednak musze załaatwić gdzieś w ogrodniczym!!

Uprawnienia umieszczania postów