-
Re: co myślicie o mojej chodowli świerszczy( zdjęcie )??
Jak Ci się udało ich policzyć... ?
-
ja bym sugierował torf dac tam gdzie nie ma wytłaczanek. rozrzucony torf oddaje wilgoc do wytlaczanek, potem moze cos pleśnieć
-
-
Aha zapomniałem zapytać: podaj mi twojego e-maila bo mam kilka pytan Poniewaz z forum nie dochodzą:/
-
Niezła, solidna masówka :-)
Moja maksymalna hodowla, to było z 60 litrów. Ale i tak liczyłem świerszcze w setkach.
Na twoim miejscu wstawiłbym siatkę do pojemnika jak na fotach Foxtrotta:
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...763#reply_3763
I częściowo zakryłbym też od góry pojemnik jakimś kawałkiem plastiku. Ograniczy to parowanie i zabezpieczy jajka przed wyschnięciem.
-
Zapowiada się na duuuuuzą profesjonalną hodowle.
Zmienił bym kilka drobiazgów:
1) Daj siatke na torf, nie będą go wyrzucać z pojemnika
2) W zbiorniku do rozmnażania trzymaj tylko w pełni dorosłe osobniki (imago). U siebie częszto widziałem jak dorosłe samce zabijały młodsze przy ostatniej wylince.
3) Zamiast żarówki zamontuj kabel grzewczy. Światło im nie jest do szczęscia potrzebne, cała energie pojdzie na ogrzanie a nie na oświetlenie i będziesz je mógł ogrzewać całą dobę, co przyspieszy wzrost.
-
co do tej metody z siatką to ważne jest, żeby w miarę często wymieniać pojemnik z torfem, bo jeśli będzie długo stał w terra ze świerszczami to samice go po prostu zasrają, a co powstaje z gówienek na wilgotnym torfie każdy wie.
-
No no widze ze duza hodowla sie szykuje Zycze powodzenia w hodowli i z sasiadami aby nie byli upierdliwi jak uslysza granie w piwnicy...
-
woow, fajna karmówka, narazie nie musze takiej robić bo niemam tyle pupili zeby mi było potrzebe tyle swierszczy.
ale moze kiedyś kiedyś... :P
-
teraphos mój mail to zcr@wp.pl. a co do pojemnika z torfem to zmieniam go co tydzień i przenoszą do inkubatorów kturymi są akwaria 54 litrowe, i siatke jednak musze załaatwić gdzieś w ogrodniczym!!
Uprawnienia umieszczania postów