Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: ŁAPANIE

dawid_długoszewski
    Guest

ŁAPANIE

Mam pytanie jak łapiecie świerszcze.Ja jak otwieram pokrywe z siatką to wszystkie uciekają pod wytłaczanki.A nawet jak jakis zosatnie to zblizam ręke to szybko ucieka.Prosze o odpowiedzi.

bysiu
    Guest

Re: ŁAPANIE

Dobrym sposobem jest włożenie pudełka na 1-2 minuty do lodówki(nie zamrażarki!!)
    ,wtedy świerszcze robią sie bardzo ospałe i powolne i można je łatwo złapać.Zyczę powodzenia

dawid_długoszewski
    Guest

Tylko ze cięzko jest akwarium za kążdym razem dawać do lodówki.Nawet by sie nie zmieściło.

iguana_12
    Guest

A ja biore wytloczke wkladam do worka i wytrzepuje z niej swierszcze a potem to juz no problem ze zlapaniem

Dark Raptor
    Guest

Ja zaganiam świerszcze w róg terrarium i wyciągam pudełkiem po filmie lub ręką, dociskając je do szyby.

Łysek
    Guest

polecam wlozenie np. wiekszego plastikowego pudelka z wytloczkami kilkanascie minut a nawet godzin przed wybraniem swierszczy na dno zbiornika... pozniej tylko bierzesz pojemnik, zamykasz go i wkladasz na chwile do lodowki... potem swobodnie wybierasz swierszcze (tak jak pisano sa ospale i dretwe :P )

bysiu
    Guest

Teraz, kiedy jest zimno możesz po prostu wystawić terrarium na dwór na 20 sekund i będzie ten sam efekt.

Pawllo
    Guest

polecam siatke na rybki akwariowe

Miszqa
    Guest

hm wszyscy mają swoje sposoby ja np mam jeden większy faunabox, wyjmuje z terra wytłoczke "obwieszoną" świerszczami, wkładam do tego faunaboxa i strząchuje świerszcze - jak potrzeba mniej to łapie np w ręke lub dowolnym innym sposobem.
    Poszukaj na forum - było jużt roche takich tematów.

Uprawnienia umieszczania postów