-
Karaczan zielony...
Witam !
Czy dla paczki zarodowej z Bioila za 12 zl wystarczy ala terrarium zrobione z 5 l butelki po mineralnej? (odcięty "stożek" ) co powienienem tam wstawic, co do żarcia i jaka wilgotność zeby ładnie rosły...?
-
Re: Karaczan zielony...
lepiej chyba kupic plastikowe pudełko:P zrobicc troche wentylacji (nie za duzo , bo wilgotnosc musi byc bardzo duza 80%) temperatura min 25stopni, jeszcze lepiej 30-35, zarcie wymieniaj codziennie, chetnie jedza banany.
Sa to chyba najchetniej zjadane karaczany, gdy moja pajaki długo niechca nic jesc, rzucam nivejke:P imago i od razu znika, tak samo geki;] Panchlora to po prostu karaczan doskonały:P
-
no ale jakie pudelko? a te moje pudelko z 5l butelki bedzie zle? a o[rucz bananów cos jedza :]?
-
bedzie dobre o ile bedzie odpowiednia wentylacja:P (duża wilgotnosc) przy wysokiej temperaturze.
jedza to co wszystkie karaczany, owoce, warzywa, karma dla psow itp.
-
Nie lepiej kupić pudełko takie plastikowe na żarcie w jakimś markecie? Kosztuje do 5zł a masz spokój.
Uważaj - nivea świetnie lata i jest dość wrażliwa na przesuszenie.
-
Żeby one tylko świetnie latały... Znajomy mi opowiadał, ze jak spryskiwał terra to automatycznie wszystkie zaczynały latać lub biegly w górę szyby a stamtąd do wentylacji i lota z terra
Uprawnienia umieszczania postów