-
Re: No co z tymi myszami ??
spider13 wiesz co ci powiem u mnie zawsze "kwicza" :] i nic sie niedzieje... poprostu chyba normalny odgłos wydawany w czasie kopulacji....
-
-
Jeżeli nic sobie nierobią to wpuśc.... jeżeli samiec chce kopulowac to znaczy ze samica jest w okresie rui i wcale niejest zapłodniona...
-
aha samiec bardzo chce kopulować
-
Dobra samiec wpuszczony już na nią "siadł" ale samica uciekła.
-
Połącz je niezależnie od tego czy "kwiczą" czy nie. Tak jak powiedział Goblin: obie myszy muszą razem znaleźć się na obcym terytorium a więc trzeba je włożyć do pojemnika, którego OBIE nie znają (akwarium/klatka może być oczywiście to samo, ale pozbawione zapachu starego lokatora). Zwłaszcza starsze myszy nie mogą być łączone na wariata bo w większości przypadków skończy się to krwawo. A warto połączyć bo unikniesz tym samym długiej przerwy pomiędzy porodami - jeśli urodzi w obecności samca w zasadzie natychmiast zostanie pokryta ponownie, jeśli nie to przez pewnien czas nie będzie szans na zapłodnienie i na następne młode będziesz czekał długo. Poza tym samicy z młodymi nie połączysz z samcem bo obce młode najprawdopodobniej zagryzie....... Łącz teraz.
-
Samiec ZAWSZE chce kopulować
-
mordd napisałeś że samiec ZAWSZE chce kopulować... u mnie w hodowli ta chęc ogranicza się tylko do okresu rui samicy... czyli kupuluje z samicami zawsze po porodzie...
-
Bo tylko wtedy samica go dopuszcza. Wystarczy, że ma do dyspozycji np młode i niedojrzałe samice, żeby zauważyć, że ruja nie jest wyznacznikiem bo z nimi też kopuluje. Młode samce, które zostawiem razem na jakiś czas do "dotuczenia" kopulowały ze sobą....... Stąd takie wnioski
-
mordd hyh a to świntuchy....naszczęście dotychczas u mnie w hodowli samce pojawiają sie sporadycznie np. na miot złozony z 9 sztuk występuje zawsze 1 samiec i nie więcej.... jest na to jakies racjonajle wytłumaczenie ?? że 90% myszy w mojej hodowli to samice ??
Uprawnienia umieszczania postów