Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: No co z tymi myszami ??

spider13
    Guest

No co z tymi myszami ??

Mam samice i samca myszy samica jest wieksza od samca wpóściłem je do akwarium samiec chciał "rozmnożyć" samice ale od go odtrącała (ale nie gryzła) a samiec chyba piszczał wtedy (boi sie czy co) to go wyciągnołem dokładnie nie wiem czy piszczała samica czy samiec samica może być teraz w ciąży może dlatego stawia taki opór i mam pytanie czy wpóścić jeszcze raz samca do akwarium z samicą ??

Azzurreeuss
    Guest

Re: No co z tymi myszami ??

wpusc i ja z nim zostaw:P jak beda chciały to beda sie stukały, przeciez samca mozesz trzymac cały czas z myszami

spider13
    Guest

Ide je właśnie wpuścic najwyzej jak sie bedą gryzły to go wyciągne

spider13
    Guest

Jak narazie sie wstrzymam bo samica jest zapłodniona przez innego samca.

mordd
    Guest

To, że jest zapłodniona nie przeszkadza w łączeniu z następnym samcem, tym sposobem będzie znowu zapłodniona natychmiast po porodzie. Tylko nie wpuszczaj samicy DO samca, ani odwrotnie. Posprzątaj pojemnik, wymyj sprzęt, wyjmij na trochę starego lokatora i dopiero je połącz.

spider13
    Guest

Ona byla zapłodniona jak ja kupiłem więc w akwarium jest tylko ona i już niewiem jak mam dopuścić wsadzić samca do samicy ?? Bo napisałeś
    Tylko nie wpuszczaj samicy DO samca, ani odwrotnie.

Goblin
    Guest

masz je wpuścić naraz do nowego akwarium... czyli np. zmień trociny w tym starym wymyj i wpuść je...

a wogóle skad wiesz ze jest zapłodniona ?? USG ?:]

spider13
    Guest

Widać ze jest zapłodniona teraz ide wymyć akwarium zmienie trociny i wpuszcze je razem. To nie bedzie łatwe bo te myszy śa nieoswojone.

Goblin
    Guest

spider13 z tego co zauwazyłem to ciąze widac dopiero jakieś 4-5 dni przez porodem... dopiero wtedy jestem na 100% pewny ze moje samice są w ciązy ... nagle robia sie megaaaa grubaśne.... a po czym wnioskujesz ze jest w ciązy ?

spider13
    Guest

Ma już taki "szerszy" brzuszek ogólnie poczekam jeszcze 10 dni bo nadal samica kwiczy.

Uprawnienia umieszczania postów