Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Świerszcze

arni
    Guest

Świerszcze

moze ma ktoś pomysł na to żeby trohcę zaoszczędzić na kupnie świerszczy?bo jak ja kupuje opakowanie 30 swierszczy to mój mały gekonik zje z tego góra 5 jak to zrobić zeby nie zdychały tak szybko świerszcze zanim on zechce je zjeść

dkk15
    Guest

Re: Świerszcze

mniej kupowac

DOMINOS
    Guest

Albo założyć jakieś niewielkie terrarium i zapewnić im warunki na przeżycie...

arni
    Guest

mniej kupować sie nie da przynajmniej w tych sklepach które ja odwiedzam pozdrawiam

chrzanu
    Guest

one nie zdychają tylko u świerszczy wystepuje kanibalizm ,widocznie ich nie karmisz skoro ci 25 pada.
    zrób im jakieś mieszkanko i podawaj dużo żarcia, to nie będą się zżerać. hodowla nie jest taka trudna, a są tylko pozytki z niej, jedyna wada to to że świerszcze śmierdzą jak cholera.

morisek
    Guest

najlepiej przesyp do jakiegos wiekszego pojemnika np. 20x20x20 zeby mialy wiecej luzu ;] i daj cos do jedzenia oprocz otrebow czy platkow podawaj raz na dwa dni cos mokrego np. kapuste pekinska salaty nie polecam albo marchewke.

Dark Raptor
    Guest

Wystarczy, że zrobisz im zmniejszoną wersję takiej hodowli:
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=4090&t=4090

Łatwe, tanie i prawie bezproblemowe.

Krzyżak
    Guest

BTW można karmić zdechłymi świerszczami pająki i do jakiego czasu ich rozkładu ? bo w przyrodzie nic się nie marnuje...

dawid_długoszewski
    Guest

Akwarium,wytłaczanki,dużo jedzenia

Uprawnienia umieszczania postów