-
świerszcze - czym najlepiej karmić?
Mam problem, daje świerszczom chleb, troche makaronu, sałate, marchew. Mam ich około 100sztuk w akwarium 20-25litrów oczywiście z wytłaczankami (ciasno raczej nie mają). Robiłem dzisiaj porzadki i wybrałem chyba z 15 martwych sztuk. Pokarm jest zły? Polećcie coś żeby sie nie zagryzały, chciałem je rozmnożyć, ale coraz czarniej to widze.
-
Re: świerszcze - czym najlepiej karmić?
a, no i może przy okazji. jak czesto wymieniacie cały ten chlew który one robią?
-
musisz dawac jakies bialkowe pokarmy typu pokarm dla ryb lub kotów...
Co do chlewu to syp im jedzena tyle zeby szybko zjadly i jest dosc czysto
-
dawaj im więcej pokarmu, bo widocznie mają go zamało i pojawił się u ciebie kanibalizm który wystepuje u świerszczy. mówie ci daj wiecej zarcia z owóc a nie suchy pokarm, daj im jabłka, gruszke, i takie tam pierdoły. zresztą i tak jak bedą miały wszystkiego pod dostatkiem to i tam będzie występował kanibalizm takie juz są świerszcze.
-
zaoptarze sie w żarcie dla kotów chyba. Wilgotne jedzenie dostają, mają go też dużo, dwie miseczki, jedna przy dnie akwa, druga u góry. Mam nadzieje, ze z kocim jedzonkiem będą sie lepiej czuły
-
Przy tej ilości i takiej wielkości pojemnika kanibalizmu się nie pozbędziesz. Zawsze też jest kilka słabszych sztuk.
-
Ja kiedyś zabiłem świerszcze sałatą. Warzywa liściowe są często opryskiwane i pędzone nawozami, szczególnie zimą.
-
A i z powodu słabej wentylacji bardzo często padają, szczególnie słabe osobniki...
-
dzieki wielkie, wentylacje też poprawie.
Pozdrawiam
-
Uprawnienia umieszczania postów