Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: świerszcze - czym najlepiej karmić?

esi
    Guest

świerszcze - czym najlepiej karmić?

Mam problem, daje świerszczom chleb, troche makaronu, sałate, marchew. Mam ich około 100sztuk w akwarium 20-25litrów oczywiście z wytłaczankami (ciasno raczej nie mają). Robiłem dzisiaj porzadki i wybrałem chyba z 15 martwych sztuk. Pokarm jest zły? Polećcie coś żeby sie nie zagryzały, chciałem je rozmnożyć, ale coraz czarniej to widze.

esi
    Guest

Re: świerszcze - czym najlepiej karmić?

a, no i może przy okazji. jak czesto wymieniacie cały ten chlew który one robią?

lukasz_dyn
    Guest

musisz dawac jakies bialkowe pokarmy typu pokarm dla ryb lub kotów...
    Co do chlewu to syp im jedzena tyle zeby szybko zjadly i jest dosc czysto

chrzanu
    Guest

dawaj im więcej pokarmu, bo widocznie mają go zamało i pojawił się u ciebie kanibalizm który wystepuje u świerszczy. mówie ci daj wiecej zarcia z owóc a nie suchy pokarm, daj im jabłka, gruszke, i takie tam pierdoły. zresztą i tak jak bedą miały wszystkiego pod dostatkiem to i tam będzie występował kanibalizm takie juz są świerszcze.

esi
    Guest

zaoptarze sie w żarcie dla kotów chyba. Wilgotne jedzenie dostają, mają go też dużo, dwie miseczki, jedna przy dnie akwa, druga u góry. Mam nadzieje, ze z kocim jedzonkiem będą sie lepiej czuły

morda
    Guest

Przy tej ilości i takiej wielkości pojemnika kanibalizmu się nie pozbędziesz. Zawsze też jest kilka słabszych sztuk.

Pituophis
    Guest

Ja kiedyś zabiłem świerszcze sałatą. Warzywa liściowe są często opryskiwane i pędzone nawozami, szczególnie zimą.

DOMINOS
    Guest

A i z powodu słabej wentylacji bardzo często padają, szczególnie słabe osobniki...

esi
    Guest

dzieki wielkie, wentylacje też poprawie.
    Pozdrawiam

CRIMSON
    Guest

Też stawiam na sałate

Uprawnienia umieszczania postów