Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: MYSZY

Gekonek
    Guest

MYSZY

Dzisiaj kupiłem maszke samiczke ok 4-5 tygodni wpuscilem ja do akwa z samcem ale on ja gryzł poczym na nia wskakiwał nie wiem dlaczego ja gryzl czy tak sie odbywa kopulacja? Dziekuje za odpowiedz.

mordd
    Guest

Re: MYSZY

Kopulacja odbywa się bez gryzienia. Po prostu niepotrzebnie władowałeś obcą mysz na terytorium samca. Teraz na wszelki wypadek wyjmij obie z pojemnika, umyj go i wymień ściółkę - tak aby samiec stracił nieco pewności siebie i nie bronił terytorium. Być może nic się nie stanie, ale zrób to na wszelki wypadek. Gryzonie najlepiej łączyć w obcym dla wszystkich miejscu.

Pituophis
    Guest

Poza tym 4-5 tygodni to trochę za wcześnie. Ja łączę w wieku koło 8 tygodni.

Gekonek
    Guest

Dorosłołą samicę też gryzł jakiś głupi samiec wpuszcze go jutro to terra samic i zobacze co stego wyniknie

Cathycash
    Guest

nie głupi, tylko to jego normalne zachowanie... broni swojego terytorium....

może wypadało by się trochę zainteresować zwierzątami które zamierzamy hodować?

mateuszeq
    Guest

U mne tak samo bylo .Nieprzejmowalem sie tym tylko wpuscilem tego samca na jakies 3 dni , a potem wyjalem.I po jakis 2 tyg widac było juz brzuch u samicy.

Łysek
    Guest

Ja tak samo mialem jak wpuscilem nowa dorosla mysz do samca i 2samic... przez niemalze caly dzien mysz lazila i sie oswajala z tamtymi, a co podeszla blizej to byla przeganiana... ale w nocy juz sie przyzwyczaily i teraz juz mam z niej male...
    I rowniez mysle ze ta twoja mysz jest jeszcze za mloda na rozmnazanie

Bedziesz mial tak jak ja problemy z ciaza...

Kiedys moja mysz byla w ciazy ale nic z tego nie wyniklo... (tak jakby poronila), pozniej urodzila zaledwie 3male... teraz dopiero otzymuje odniej od 9do nawet 14myszy...

Uprawnienia umieszczania postów