Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: czy swierszcze potrzebuja oswietlenia??

Mieszany widok

Borello
    Guest

czy swierszcze potrzebuja oswietlenia??

no wlasnie, czy swierszcze potrzebuja oswietlenia do prawidlowego wzrosu??
    pytam sie bo mam kubany i hoduje je w akwa ktore znajduje sie w szawce pod akwarium z rybami. Szaf jest zamykana. A trzymam je tam bo znajduje sie tam filtr zewnetrzny dzieki ktoremu mam tam temp 25 stopni bez dodatkowego ogrzewania.

Dark Raptor
    Guest

Re: czy swierszcze potrzebuja oswietlenia??

Nie, nie potrzebują (tylko polne wydają się potrzebować naświetlania).
    Powiedziałbym, że pozostałe gatunki wolą ciemność. Najważniejesze dla nich jest to, by było ciepło i nie miały syfu w terrarium.

SławekS
    Guest

kiedyś świerszcze ogrzewałem kablem grzewczym (25W położony pod dnem) obecnie stosuje halogeny 10W (non stop) efekt ten sam tyle że wtedy towarzystwo siedziało na dnie a obecnie wyłażą na wierzch wytłaczanek.
    Co do trzymania w szafce to odradzam bo mogą po jakimś czasie zacząć śmierdzieć niemiłosiernie i nawet generalne porządki co kilka dni nie pomogą (za słaba wentylacja).

jw73
    Guest

Borello trzymam świerszcze dokładnie tak jak ty od pół roku i mnożą się jak króliki.

Borello
    Guest

no to swietnie, czyli nie mama sie czym przejmowac
    SlawekS z ta wentylacja nie bedzie az tak zle tam jest otwo z tylu w koncu jakos filtr trzeba podlaczyc, mysle ze to wystarczy..
    Dzieki wszystkim za odpowiedz

jw73
    Guest

Ja ten otwór uszczelniłem, żeby ciepło nie uciekało i chałas.

Borello
    Guest

ten otwor im zostawie niech maja troche swierzego powietrza, a do halasu juz sie przywyczailem granie samcow kubanow mocno przypomina mi odglos jaki wydaja z siebie pisklaki kanarkow. ehh az leska sie zakrecila w oku jak rano mnie one obudzily myslalem ze stare dobre czasy wrucily noi moja hodowla kanarkow

Uprawnienia umieszczania postów