Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Razem czy osobno Mączniaki

ir3k
    Guest

Razem czy osobno Mączniaki

Czy można trzymac larwy mączniaka razem ze swierszczami czy raczej osobno ???

Dark Raptor
    Guest

Re: Razem czy osobno Mączniaki

Larwy szybko zostaną zjedzone przez świerszcze (chrząszcze raczej też). Ponadto zauważ, że różnice w hodowli są tak duże, że raczej trzymanie ich razem nie ma sensu.

PRC
    Guest

Ja przy mojej mini-hodowli odzielam poczwarki od larw... Ale poczwarki trzymam razem ze swierszczami... i wszystko dziala OK
    Tylko ze ja mam dosc mala (bardzo) hodowle wiec minimalizuje straty... natomiast przy wiekszych hodowlach nie ma juz zapewne to az takiego znaczenia (zwlaszcza jak jest pokarmu i kryjowek pod dostatkiem)

Dark Raptor
    Guest

Ciekawe, bo ja świerszcze czasem karmię poczwarkami i te są zawsze zjadane... więc chyba nie jest ok?

PRC
    Guest

Wiesz... ja pisalem tylko jak to jest u mnie... Bo zapewne u innych moze byc inaczej (chocby tak jak Ty piszesz)
    A skoro swierszczy biega sporo, i leza tam tez poczwarki z ktorych powstaja swierszce - wiec raczej nie sa zjadane (zreszta u mnie tego nie zaobserwowalem).
    Ale podkreslalem ze moja hodowla to raczej dosc specyficzna "plantacja"

Dark Raptor
    Guest

i leza tam tez poczwarki z ktorych powstaja swierszce
    Nie bardzo rozumiem to zdanie. Świerszcze przechodzą rozwój prosty i nie mają poczwarek.

PRC
    Guest

>>i leza tam tez poczwarki z ktorych powstaja swierszce
    >Nie bardzo rozumiem to zdanie. Świerszcze przechodzą rozwój prosty i nie mają poczwarek.

Powinno byc: "i leza tam tez poczwarki z ktorych powstaja zuki(dorosle formy maczniaka)
    Bo piszemy o maczniakach nie o swierszczach... (ale tak to jest ja ma sie noc nie przespana na karku)

Uprawnienia umieszczania postów