Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: trzeba mieć licencje lub pozwolenie na sprzedaż świerszczy??

zere
    Guest

trzeba mieć licencje lub pozwolenie na sprzedaż świerszczy??

pytanie tak jak w temacie!! albo jakie mogą być konsekwencje przy sprzedaży bez zezwolenia??
    czy ktoś się już spotkał z jakomś karą za sprzedaż świerszczy??
    rozchodzi mi się tak o 2500-3500 tygodniowo sztuk na sprzedaż??
    i ostatnie pytanie, jaki gatunek świerszcza najbardziej się opłaca hodować do sprzedaży oraz czy na to jest zbyt(czy łatwo sprzedać 3500 sztuk świerszczy tygodniowo)??
    mam zamiar zrobić dużą hodowle karmową, i wiem że oprócz pająków do wykarmienia zostanie mi tego sporo i niewiem czy można się pozbyć tego w legalny sposób, oczywiście za drobną opłatą 10 gr za sztuke.a wiem że tego może być z 2500 sztuk tygodniowo.myśle że popyt na to by się jakiś znalazł!??
    POMÓŻCIE MI, BŁAGAM!!!

jw73
    Guest

Re: trzeba mieć licencje lub pozwolenie na sprzedaż świerszczy??

Załóż działalność gospodarczą.
    Myślę, że ciężko ci będzie sprzedać taką ilość świerszczy tygodniowo.

lukasz_dyn
    Guest

chyba bardzo ciezko taka ilosc, spróbuj pochodzic po zoologicznych w twoim miescie i umówic sie znimi na stle dostawy ale tak na serio to powinienes placic podatek od tego

Miszqa
    Guest

Re: trzeba mieć licencje lub pozwolenie na sprzedaż świerszc

ciężko? nie powiedziałbym

tylko lepiej jakbys stopniowo powiększał hodowle, a nie od razu na taki pułap i jak znajdziesz odbiorców (np pod abonamenty) to wtedy powiększasz itp

leon
    Guest

trzeba zarejestrować działalność gospodarczą ponieważ sklepy nawet gdyby kupowały muszą posiadać faktórę na zakup świerszczy .

zere
    Guest

ostatnie pytanie, jaki gatunek świerszcza najbardziej się opłaca hodować do sprzedaży, który ma największy popyt???????
    i jeśli mam mieć działalność gospodarczą, to ile mnie to załatwianie będzie kosztować i ile co miesiąc będe płacić za prowadzenie działalności gospodarczej??
    POMÓŻCIE MI, BŁAGAM!!!

Miszqa
    Guest

Re: trzeba mieć licencje lub pozwolenie na sprzedaż świerszc

jak chcesz sprzedawać "nadwyżki hodowlane" pojedynczym terrarystom to pewnie by sie obyło bez rejestrowania działalności, apropo kosztów to musisz sie przejść do urzędu i dowiedzieć

zere
    Guest

ostatnie pytanie, jaki gatunek świerszcza najbardziej się opłaca hodować do sprzedaży, który ma największy popyt lub jest najlepszy do hodowli karmowej???????
    chce troche tych nadwyżek posprzedawać aby mieć pieniążki na zmodernizowanie mojego domowego zoo!!

DOMINOS
    Guest

Z Twojego profilu widze że jesteś z Katowic zatem możesz sprzedawać świerszcze na giełdzie terrarystycznej w Katowicach, jest na nie dyży popyt a jeśli ceny bedziesz miał konkurencyjne to sprzedaż tego sporo, jak pozyskasz stałych klientów to nie powinien być problem z dużą sprzedażą. Musiał byś się zorientować czy trzeba mieć działalność żeby tam sprzedawać czy tylko opłacasz miejsce.
    Co do gatunku to chyba najbardziej popularne są kubańskie (czerwonogłowe) przynajmniej ja zazwyczaj na takie trafiam w mojej okolicy...

Pozdrawiam Dominos

Cathycash
    Guest

Jeżeli sklep sam "produkuje" czyli rozmnaża tak samo świerszcze jak i inne zwierzęta (myszy, szczury, chomiki itd) to wezmą od Ciebie świerszcze bez zarejestrowanej działalności gospodarczej. Na tej samej zasadzie przyjmują do sklepów gryzonie

Uprawnienia umieszczania postów