-
Przechowywania nadmiaru karaczanów ze swierszczami?
Czy moge trzymac nadmiar sierszczy domowych z Nauphoeta cinerea razem w terrarium nie ogrzewanym przy temp ok 20 C.
Ale chodzi mi o przechowywanie na w miare dlugi czas zebym mógl z nich korzystac, a zeby sie nei pozjadaly lub nie popadaly od zimna.
-
Re: Przechowywania nadmiaru karaczanów ze swierszczami?
Nie wiem czy ci swierszcze karaczanow nie wytepia. Moga zjadac mlode co na dluzsza mete da koniec populacji...
-
Generalnie nie polecam. Świerszcze mogą atakować karaczany. Ponadto ich behawior raczej różni się wystarczająco, by nie przepadały za sobą.
Ale sam nie próbowałem, możesz zrobić eksperyment i opisać po dłuższym czasie efekty.
-
Swierszcza lubią obgryzac karaczanom szkrzydla. Czasami łącze swierszcza z Blaberusami i jakos zyją, ytlko muszą miec sporo kryjowek i sciólke do zakopywania sie.
-
ale ja nie martwie sie o to ze moga mlode karaczany zostac zjedzone lub dorosle stracic skrzydla. Chodzi mi tylko o to czy razm pozyja jakis czas tak zebym móg nimi skamiac pajaki itp?
-
-
Karaczany zostaną, a swierszcze sie zezra same "there can be only one!":> Najpierw skarmiaj swierszczami.
Uprawnienia umieszczania postów