-
Mączniki
Witam !!!
szukalem po forum nie znalazlem moze zle szukalem ale mam pytanko czy platki owsiane tez moge dac do macznikow?? no i jak sie zrobi im papka po spryskaniu im pojemnika to dobrze czy zle bo nie wiem czy musza miec bardzo mokro czy tylko delikatnie skroplone :/
-
Re: Mączniki
U mnie mączniki mają wsypane Musli , a co do robienia "papki" to nie polecam , ja raz tak zrobiłem i na drugi dzień miałem śmierdzący słoik z mączniakowym ciastem.
-
to jak utrzymac odpowiednia wilgotnosc ?? :/
-
Ja mam na wierzchu kawałek wilgotnej szmatki.
-
Nie musisz. Dawaj im "mokry" pokarm w postaci jabłek itp. To w zupełności im wystarczy. Nie podlewaj podłoża (płatki owsiane), bo inaczej wszystko ci zapleśnieje.
Tu masz fotę mojej hodowli.
http://darkraptor.fateback.com/rodzi...a/tenebrio.jpg
To jest zrobione przed dodaniem nowego podłoża. Widać jak chrząszcze żrą świeże mięso :-)
-
no i jakby na to nie patrzec... z zamurowanych maczniakow nie wiele Ci przyjdzie. No chyba ze przyjemnosc estetyczna... jakby na to nie patrzec - organiczne dzielo sztuki stworzysz.
-
to wilgotnosc olac tak ?? :] tylko dawac im jakies owoce i to sarczy na 100% ?? i w jakiej temp. trzymasz Dark Raptor te owady ??
-
Pokojowa temperatura w zupełności wystarczy.
Tak jak pisałem. Najważniejsza jest woda w pokarmie (a mogą nawet w ekstremalnych warunkach bez tego się obyć).
-
Ja mam hodowle mączników jadąca na samych otrębach. Mnożą się jak chore... mrowie tego jest.
-
u mnie maja tak otreby, platki owsiane, mąke, platki ryzowe wymieszane i siedza tam dalem im jeszcze pojemniczek z woda wysoki i zamkniety zeby nie powpadaly do srodka :] i nie wiem wlasnie czy go wyciagnac czy nie bo u jednych czytam ze wilgotnos potrzebna u innych nie i teraz nie wiem :/ a i poczwarki wyciaglem i wszdilem do innego pojemniczka i mam tam wytloczki od jaj zmoczone woda poczwarek nie moczylem bo nie wiem czy to im zaszkodzi dobrze zrobilem czy moga miec sucho ?? :/
Uprawnienia umieszczania postów