Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: CO2

mordd
    Guest

Re: CO2

Ten gaz to to samo co powstaje w wyniku oddychania Nie ma obaw.

Amatorek
    Guest

Czy opłaca się kupić TO???

mordd
    Guest

Jest tani w porównaniu z innymi firmami. Jeśli zdecydujesz się na tę metodę to się opłaca.

ISS
    Guest

nie wiem ale mi sie wydaje strasznie drogo za tak maly pojemniczek CO2, prowadzac warsztat samochodowy kupuje co2 w butlach 6 kg po 30 zl a jezeli by mnie interesowala mala ilosc (np tak jak w waszym wypadku do usmiercania) to wolalbym za 20 zl kupic gasnice samochodowa w ktorej jest rowniez dwutlenek wegla i jest go min 1 kg.

mordd
    Guest

Te 6 kg to ogromna ilość w takim wypadku Taśmociąg z myszami trzebaby mieć. Gaśnic nie znam, ale może to jest jakiś pomysł, tylko technologię trzeba dopracować. Ja już i tak używam tylko pęsety, więc może zainteresowani pokombinują....

Foxtrott
    Guest

chomików nie dostajemy na skarmianie niestety nie chodziło mi także o zrobienie wrażenia. po prostu powiedziałem jakie mam doświadczenie w temcie uśmiercania gryzoni. metoda oczywiście, że nie jedyna, a czy najlepsza? to zależy od tego kto czego potrzebuje, bo jak każda ma swoje wady i zalety.

Mike
    Guest

Też polecam CO2! Walenie o stół jest dla osób doświadczonych w tym fachu, i z mocnymi nerwami. Raz probowałem tak ubić szczura... zakrwawił mi wszystko wokół, a i tak za pierwszym udeżeniem nie padł... Też nie jest to dobry pomysł w przypadku większej ilości gryzoni. Przy CO2 zwierzaki nie cierpią, zapadają w sen, podczas którego umierają. Tylko nie powinno się wpuszczać szybko gazu, lecz powoli, żeby gryzonie nie wpadły w strach, wtedy mogą się męczyć bardziej... Najlepiej rurkę od butli z CO2 podłączyć u spodu pojemnika, w pokrywie po środku natomiast zrobić niewielką dziurkę przez które będzie uchodził tlen, bo jak wiadomo CO2 jest cięższy od O2. No i najważniejsze, jak już wspomniałem: gaz należy wpuszczać powoli! Po jakimś czasie gryzonie zasną... na wieczność...

A co do możliwości kupna, to nawet na allegro mozesz znalezc. Wpisz w wyszukiwarce CO2 i wyskoczą Ci aukcje...

proroq
    Guest

ja rowniez jestem za CO2 zwlaszcza przy wiekszych gryzoniach jak szczury, CO2 miom zdaniem najlatwiej pozyskac z malej gasnicy, tylko trzeba kupic taka, ktora mialaby kurek i taki wylot aby podlaczyc mala rurke, szczegolnie czesto mozna to spotkac w starych typach gasnic, trzeba zawor odkrecac powoli, bo jak sie to zrobi szybko CO2 sie rozprezy i dostaniemy piane :P stosowalem CO2 z takiej wlasnie gasnicy w pracach w laboratorium i uwazam ze jest to dobry pomysl ;]

Uprawnienia umieszczania postów