-
Nauphoeta cinerea razem z brazylijskimi?
Szukalem czy juz nie bylo takich pytan, ale nie znjalazlem akurat co do tych gat.
Czy mozna by je hodowac razem ( terrarium ok 40l ale dosc sporo doroslych wykorzystywal bym jako pokarm )?
-
Re: Nauphoeta cinerea razem z brazylijskimi?
-
Teoretycznie można, ale jakoś nie lubię łączonych hodowli. Zwłaszcza przy takich różnicach wielkości i zachowania między karaczanami. Chyba głównie z praktycznego punktu widzenia, bo trudno obsługiwać duże gatunki, gdy próbuje Ci zwiewać w tym samym czasie banda małych.
-
nigdy podczas obslugi Nauphoeta cinerea nie próbowaly mi wiac wiec nie wiedz problemu. Wsumie moge zalozyc oddzielna hodowle ale troche nie widze sesu przerabiac kolejnego akwarium... kurde sam juz nie wiem ;/
-
Zrób sobie w plastikowym pudle. Post dałem kilka niżej.
Myślę, że to dość praktyczny sposób.
-
fajny sposób ale nie mam blisko leklerka, albo chwile potrzymam je razem i jak znajde czas przerobie jedno akwarium albo skupie sie tylko na jednym gatunku
dzieki za pomoc
-
Ja trzymam 3 gatunki razem
Blaberus giganteus
Gromphadorhina portentosa
Nauphoeta cinerea
Zachowanie jak najbardziej pozytywne. Wszystkie 3 gatunki rozwijają się bardzo dobrze - to znaczy że ten klimat im spasował
W przyszłości zamierzam dodawac jeszcze kolejne gatunki.
A tak przy okazji - czy można łączyc karaczany z kruszczycami???? Pytam bo zastanawiam się nad dośc potęrznym zbiorniku na karaczany i bardzo chętnie widziałbym tam także kruszczyce
!!!!!!!!!!!!!!!!Mnie się bardzo podoba pomysł łączenia kilku gatunków razem!!!!!!!!!!!
Uprawnienia umieszczania postów