Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: roztocza

bunio
    Guest

roztocza

Cześć.
    Rozumiem zę jak świerszcze mają roztocza, to mam nimi niekarmić zwierzaków ?

Dark Raptor
    Guest

Re: roztocza

Jak mają roztocze to nie powinieneś. Chyba, że chcesz je pohodować na innych zwierzakach lub w ich terrariach.

bunio
    Guest

nakarmiło mi sie niestety :/

robert.p.
    Guest

To zalezy co hodujesz-gadom i płazom to bez róznicy,te roztocza to nie pasożyty tylko zjadacze resztek,tak ze nic im nie zrobią.U ptaszników też małe ilosci roztoczy nie powodują zadnych skutków,po prostu trzeba dbac o czystosc w terrarium.Co innego jak zrobi sie ich az gesto na dnie-ale to tylko znak ze za rzadko sie sprząta resztki

Goblin
    Guest

robert.p. roztocza to pasozyty... zywią sie krwią swoich ofiar... np. jak wąz ma to przesiadują na nim pod łuskami... a ty zapewne mówisz o skoczogonkach...

robert.p.
    Guest

Nie wszystkie roztocza to pasozyty ,te ktore zywią sie krwią to jedno ,a te ktore zjadają resztki to zupełnie co innego.A skoczogony to owady i od roztoczy potrafiłem je 20 lat temu rozrózniac.Po prostu nie należy demonizowac slowa -roztocza i obwiniac je za wszelkie zło w naszych terrariach.To taki sam składnik srodowiska jak karzdy inny.W naturze wszystko zachowuje równowage samodzielnie,a w terrariach my musimy o to zadbac i taka tylko jest róznica

Goblin
    Guest

Spox... poprostu myslałem że gadasz o skoczogonach... u mnie skoczogonki sobie zyją całą (wielką) familią w trra boa i jak zrobi boa kupsko to jest całe z skoczogonków....

robert.p.
    Guest

Takie jest zycie skoczogonków.Wesołe ale smierdzące jak kupa boa
    pozdro Robert

Goblin
    Guest

No fajnie podsumowane

leon
    Guest