-
-
Re: sposób na wredne świerszcze
z tym halasem to serio?? czemu tylko prawa?? ja jeszcze ich nie hoduje bo hałas mnie odstrasza wiec jesli to prawda to moze zaczne
-
prawa jest na górze, więc łatwiej dostepna i dlatego tą obcinam
-
Witam pięknie
Sposób dobry ale co powiesz jeśli ktos ma większą hodowle?
Jak dla mnie było by kłopotliwe obcinanie skrzydełek kilkudziesięciu świerszczą:/
-
Fox - ta hodowla jest samowystarczalna, tzn. nie brakuje Ci świerszczy na wykarmienie takiej "ekipy"? To jedno z wielu czy jedyne terra z nimi?
-
A niby dlaczego kłopotliwe???
Mi jakoś przy przenoszeniu z pojemników od razu obcinam im skrzydełka.
Takim zabiegom jak na razie zostało poddane około 50-60 swierszczy - grupka rozrowowa.
Osobiście obcinam całe skrzydełka. Później jest łatwiej znaleźć te sztuki które przeszły wylinke i znów nożyczki.
Mam ciszę i spokój.
A z tą siatką to fajny pomysł, chmm może też zastosuje.
Jakna razie mam sporo wylęgu ;]
-
ja również obcinam skrzydełka (na bieżąco przy przenoszeniu między terrariami) i 0 problemów
Foxtrott fajne fotki:]
-
do wykarmienia swoich zwierzaków mam ten jeden faubabox ze świerszczami(baaardzo wydajny) i 2 terraria z karaczanami(giganteusy i cinerea) i mączniki.
odnoścnie pytania Insebio to obcinanie nie stanowi zadnego problemu. dość często sprzątam i przy sprzątaniu obcinam na bierząco skrzydełka wszystkim nowodojżałym samcom.
-
A pozwalasz się wylęgać świerszczą w tym samym pojemniku co trzymasz dorosłe ? Stare nie zjadają młodych ?
-
pozwalam wylęgać się u starych i nie mam problemu z kanibalizmem. jak już kilka razy pisałem daję masę płatków dla rybek i to załatwia problem.
Uprawnienia umieszczania postów