Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: sposób na wredne świerszcze

Mieszany widok

Foxtrott
    Guest

sposób na wredne świerszcze

świerszcze codziennie wysypywały mi ziemię z pojemniczka na jajka narażając jakja na przesuszenie. kawałek plastykowej siatki załatwił problem teraz pięknie składają jajeczka i ani szczypta torfu nie wypada z pojemnika.

na tym zdjęciu widać także tuningowanego samca.... ucięcie prawej pokrywy skrzydłowej skutecznie wycisza nawet największego hałaśnika.

Majcher
    Guest

Re: sposób na wredne świerszcze

z tym halasem to serio?? czemu tylko prawa?? ja jeszcze ich nie hoduje bo hałas mnie odstrasza wiec jesli to prawda to moze zaczne

Foxtrott
    Guest

prawa jest na górze, więc łatwiej dostepna i dlatego tą obcinam

Insebio
    Guest

Witam pięknie

Sposób dobry ale co powiesz jeśli ktos ma większą hodowle?

Jak dla mnie było by kłopotliwe obcinanie skrzydełek kilkudziesięciu świerszczą:/

morda
    Guest

Fox - ta hodowla jest samowystarczalna, tzn. nie brakuje Ci świerszczy na wykarmienie takiej "ekipy"? To jedno z wielu czy jedyne terra z nimi?

DAAMOOK
    Guest

A niby dlaczego kłopotliwe???
    Mi jakoś przy przenoszeniu z pojemników od razu obcinam im skrzydełka.
    Takim zabiegom jak na razie zostało poddane około 50-60 swierszczy - grupka rozrowowa.
    Osobiście obcinam całe skrzydełka. Później jest łatwiej znaleźć te sztuki które przeszły wylinke i znów nożyczki.
    Mam ciszę i spokój.

A z tą siatką to fajny pomysł, chmm może też zastosuje.

Jakna razie mam sporo wylęgu ;]

Miszqa
    Guest

ja również obcinam skrzydełka (na bieżąco przy przenoszeniu między terrariami) i 0 problemów

Foxtrott fajne fotki:]

Foxtrott
    Guest

do wykarmienia swoich zwierzaków mam ten jeden faubabox ze świerszczami(baaardzo wydajny) i 2 terraria z karaczanami(giganteusy i cinerea) i mączniki.
    odnoścnie pytania Insebio to obcinanie nie stanowi zadnego problemu. dość często sprzątam i przy sprzątaniu obcinam na bierząco skrzydełka wszystkim nowodojżałym samcom.

jw73
    Guest

A pozwalasz się wylęgać świerszczą w tym samym pojemniku co trzymasz dorosłe ? Stare nie zjadają młodych ?

Foxtrott
    Guest

pozwalam wylęgać się u starych i nie mam problemu z kanibalizmem. jak już kilka razy pisałem daję masę płatków dla rybek i to załatwia problem.

Uprawnienia umieszczania postów