Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Larwy drewniaka: jakie podłoże, czym karmić jaka temperatura

zafajdany_platfus
    Guest

Larwy drewniaka: jakie podłoże, czym karmić jaka temperatura

nie wiem czym karmic drewnojada, co dac mu na podloze i w jakiej temp trzymac. na terrarium.com.pl nic nie ma, a w necie nie znalazlem kluczowych informacji.
    mam 2 opakowania z allegro i chcialem nimi karmic moje blondi L5. chodzi mi o jak najprostsza hodowle bez paprania sie. co najprosciej dac im na podloze? nie chce mieszac torfu, do tego kawalki drewna i liscie itp. chodzi mi o najprostsze podloze, zeby tylko zyly.
    i teraz czym je karmic? tez bez udziwnien
    trzy, to jaka temperature mniej wiecej im dac?
    cztery to jaka wilgoc, co ile spryskiwac?

z gory dzieki za odpowiedzi ode mnie i od moich blondi L5, ktore szybko rosna i duzo jedza

pozdrawiam

dominik1
    Guest

Re: Larwy drewniaka: jakie podłoże, czym karmić jaka temperatura

pruchno na podłoże, jabłko i ine owoce + pokarm dla psa na karme i 30 st C ciepła , ja tak mam i po prostu pięknie się mnozą i szybko rosna a agama je kocha

Dark Raptor
    Guest

Bo odpowiedniejszą nazwą jest drewnojad ;-) (choć drewniak jest lepsze niż mącznik olbrzymi, mniej nieporozumień)

Już parę razy dawałem tego linka:
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...631#reply_1632

kth
    Guest

a moje pytanie jest takie czy do mączników (tych małych - mącznik młynarek) też dawać to co do drewnojada? bo w necie pisze zeby trzymac macznika w platkach owsianych z mąką

Dark Raptor
    Guest

I dobrze pisze, ale nie dawaj mąki tylko same płatki owsiane. To wystarczy (+jakieś owoce i warzywa na uzupełnienie zapasów wody).

Uprawnienia umieszczania postów