Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: jak sprzątac

leviatan
    Guest

jak sprzątac

jak sprzatac swierszczom domowym w terra?? Bo po 1 dniu a narobily jak nie wiem co !!:] Jak mam posprzatac terra? wyjmowac je czy nie?:>

bestboy
    Guest

Re: jak sprzątac

jak masz podłoże ta najlepiej je wyjmij i wymień a jak nie masz to wyciągasz wytłoczki od jajek i zrzycasz z nich świerszcze i wkładasz nowe wytłoczki
    pozdrawiam

iguana_12
    Guest

Ja sprzatam swoim swierszcza raz na kilka tygodni. wtedy wymieniam podłoze (gazety) i wytloczki. A robie to nastepujaco, biore jakas reklamówke wkładam tam wszystkie wytłoczki z swierszczami, wyciagam pozostałe swierszcze z terra, potem wymieniam wszystko na swierze w terrarium, a nastepnie wyciagam po kolei wytłoczki z reklamówy wytrząsajac swierszcze do niej. Na koniec z reklamówy przesypuje swierszcze do terra.

Dark Raptor
    Guest

Ja wyjmuję wytłoczki (bez świerszczy) i zamiatam pędzlem odchody w jeden róg terrarium. Potem pozostaje tylko przerzucenie ich pudełkiem od filmu do śmieci.

Foxtrott
    Guest

polecam hodowlę bez podłoża. wtedy nawet jak na paskudzą to zaraz schnie i nie ma problemu, a i sprzątanie nie nastręcza żadnych trudności.

tanio sprzedam dorosłego samca A.versicolor

Uprawnienia umieszczania postów