Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Zoo we Wrocławiu

Nephentes_Hybrida
    Guest

Zoo we Wrocławiu

Niedługo jadę do Wrocławia. Pooglądam, pozwiedzam. Chciałbym się dowiedzieć jak daleko jest do zoo z dworca. Czym dojechać ??

noelka
    Guest

Re: Zoo we Wrocławiu

niedaleko. mozna przejsc z buta a dojechac taxowka, tramwajem albo autobusem tramawajem nr 2 dojedziesz zatrzymuje sie zaraz vis-a-vie ZOO wiec bez problemu milego zwiedzania zycze, jest co ogladac mozesz przy okazji zajsc do ogrodu botanicznego i japonskiego bo warte zobaczenia sa no i jak wystarczy ci czasu to proponuje na ostrow tumski sie udac pod wieczor

Nephentes_Hybrida
    Guest

Dzięki. Pójdę z buta do zoo. Popytam przechodniów. Wieczorem to ja będę jechał z powrotem do domku w Zielonej Górze

dojedziesz tramwajem 4 -ką
    z buta to masz kawał drogi ok 4 km lepiej zachowaj siły na bieganie po ogrodzie
    a jak chcesz iść to pytaj jak dojśc do mostu grunwaldzkiego i jak na nim będziesz od razu skręcaj w prawo i idz wzdłuż nadbrzeża - dojdziesz do mostu zwierzynieckiego za nim jest ZOO

Dolaczam sie do pytania ja tez mam zamiar zwiedzic zoo we Wrocku ja jestem z Nowej Soli

Naprawde z dworca szkoda czasu aby isc z buta do zoo! A jest fajnie choc terraria moimzdaniem sa w okropnym stanie.. i inne niektore tez :-( Do zoo tak jak pisali inni wczesniej z dworca najlepiej 2 tramwajem, ale zawsze ktos pomoze :-) Jestem ciekawa czy spodoba wam sie zoo. Jak bylam ostatnio w stawach na pwietrzu plywaly sobie zolwie, a blotny wygrzewal siena brzegu na sloncu... cudnie tak.

to juz wszystko wiadomo 2 tramwajem bedzie oki
    a zoo raczej na pewno bedzie mi sie podobalo, kiedys juz tam bylem i wynioslem mile wspomnienia tylko ze nie pamietam terrariow moze dla tego ze wtedy jeszcze sie tym nie interesowalem.

mdmarta
    Guest

Bylam wlasnie w ZOO wroclawskim tydzien temu to co zobaczylam to makabra chociaz od poprzednich moich odwiedzin w ZOO jakies 2 miesiace temu troszke sie poprawilo mowie glownie o pawilonie z gadami, te biedne weze ktorym schodzi wilinka w kawalkach, pokrzywione jaszczurki az oczy bola !! ale warto odwiedzic !!
    pozdrawiam

mozna tez dojechac 16stka...a na nogach sie nie oplaca isc..troche za daleko i to upaly...

Wiec bylem wczoraj w zoo... i sie troszke rozczarowalem terrarystyka kurcze normalnie makabra!! szkoda gadac, pierwsza zecz jaka mnie udezyla to wystroj a raczej brak mozliwosci jego ogladniecia, bo duza czesc terrariow byla calkowicie zarosnieta a juz wogole wkurzyly mnie 2 terraria z pajakami na polpietrze przednia szyba z pleksi calkiem porysowana. nic nie bylo praktycznie widac a przyczyna bylo debilne otwieranie tych terrariow a raczej jego wykonanie stan zdrowia tez pozostawial wiele do zyczenia, nawet moja dziewczyna ktora nie ma doczynienia z terrarystyka przy jednej z agamek zwrocila uwage ze jakies strasznie chude to stworzonko. Duza czesc gadzinek miala strzeby skory po wylinkach pewnie za niska wilgotnosc maja. Ale byly tez dobre aspekty wyjazdu np duze wrazenie zrobily na mnie akwaria i ptaszarnia troche czasu specilem w tych "dzialach". ogolnie oplacalo sie jechac ale jak by ktos chcial jechac tylko ze wzgledu na terrarystyke to szkoda czasu...

Ps
    po wrocku lazilem na piechte (troszke moja mila niewytrzymywala trodow podrozy)z dworca do zoo, pozniej na rynek troszke po miescie i spowrotem na dworzec, jak ktos mlody to polecam ten rodzja poruszania sie znacznie wiecej mozna zwiedzic i jest ciekawiej

Uprawnienia umieszczania postów