Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: 'Grające' świerszcze... problem!

smogg
    Guest

'Grające' świerszcze... problem!

Witam,
    mam problem, poniewaz moje swierszcze dostaly jakiegos zajoba! 'Graja' jak powalne... w nocy spac sie nie da... wczoraj w nocy obudzily mnie 3 razy... masakra nie daja spac... wieczorami i nocami 'graja' jak powalone... :-/
    jest jakis sposób zeby je uciszyc? cokolwiek?
    trzymam je w faunaboxie...

Mysza1983
    Guest

Re: 'Grające' świerszcze... problem!

daj je do skarmienia, lub wywal przez okno :->

Dark Raptor
    Guest

Jak w faunaboxie to możesz spokojnie odstawić je w jakiś róg pokoju i przywalić stertą ubrań. Wycisza doskonale... choć osobiście uważam, że można się do ich głosu przyzwyczaić. Ja np. nie mogę zasnąć jak właśnie nie słyszę ich grania. Cisza dziwnie brzmi.

smogg
    Guest

a nie poduszą się?

dominik1
    Guest

A NIE ŁATWIEJ BY BYŁO ZAJZEĆ DO WCZEŚNIEJSZYCH POSTÓW I POCZYTAĆ ?? JESTEM NIEDŁUGO NA TYM FORUM A CZYTAŁEM JUŻ Z 10 RAZY O TEGO TYPU PROBLEMACH , GAWARANTUJE CI ZE JAK POSZUKASZ TO ZNAJDZIESZ TAKIE ROZWIĄZANIE ZE CI BĘDZIE PASOWAŁO... a żeby nie było ze kłamie to prosze wróciłem sie o 1 strone do tyłu szukając chasła grają

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=3210&t=3210

Dark Raptor
    Guest

Mają tak mały metabolizm i zapotrzebowanie na tlen, że mogły by tak pewnie leżeć przez tydzień. Ale noc wystarczy.
    Stosowałem tę metodę zanim starsi nie przyzwyczaili się do tego dźwięku... no i to były świerszcze polne.

Miszqa
    Guest

po raz kolejny ten sam problem... Moje nie ćwierkają, wystarczy odpowiednio "zmodyfikować" im skrzydła...

DOMINOS
    Guest

Jak u mnie nie ćwierkają to znaczy że mam problem z zaśnięciem, i wiem że muszę dokupić świerszczy bo nie będzie nowych jaj...
    A wystarczy tak jak kolega Miszqa napisał przyciąć im odpowiednio skrzydła i będzie spokój.

Weż pajączka w swe ramiączka...

Foxtrott
    Guest

ja ucinam bardzo krótko prawą pokrywę skrzydłową. czasem jeszcze grają, ale to ledwo słyszalny cieniutki pisk.

Mariusz
    Guest

moje jeszcze niechca grac (s.domowe), czyzby to bylo jeszcze przede mna? Moze za mlode sa? moze za zimno, albo za sucho. Od kiedy zaczna?

Uprawnienia umieszczania postów