Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: MOJA MYSIA MIAŁA 12 MŁODYCH!! REKORD!!

Burn
    Guest

MOJA MYSIA MIAŁA 12 MŁODYCH!! REKORD!!

MOJA MYSIA MIAŁA 12 MŁODYCH!! REKORD!! KTOŚ MIAŁ WIĘCEJ??

Goblin
    Guest

Re: MOJA MYSIA MIAŁA 12 MŁODYCH!! REKORD!!

Żaden rekord... myszy czesto mają 12 młodych jest to ich górna granica jednak czasami zdarzają się jeszcze liczniejsze mioty np. ja miałem 14... dwa młode zostały po 2 dniach zagryzione przez matke poniewaz niedawała rady z wykarmieniem....

szefffu
    Guest

ja raz miałem 14 i raz 13
    tzn nie ja tylko moja myszka manuela

DEXiu
    Guest

Hmm. Ja tam się żadnym ogólnopolskim rekordem nie mogę pochwalić ale ostatnio miałem mój hodowlany rekord (właściwie przypadkowy) gdyż kiedy oddzielałem myszki z poprzedniego miotu nie oddzieliłem samców od samic (wiem, wiem - błąd) i tak sobie żyły w zgodzie przez dwa miesiące. Aż tu nagle patrzę a jedna z samiczek się omysiła. Spodziewałem się że skoro to potomstwo między rodzeństwem to nie będzie tego dużo albo będą jakieś akrłowate a tu dzisiaj je przeliczyłem i wyszło na to że wcale nieduża samiczka urodziła 7 zdrowych ładnych mysiaków

Goblin
    Guest

o DEXiu thx że mi przypomniałes że czas oddzielic myszki mają już po 2,5 miesiąca i jedna samiczka mogła już być "zmolestowana" przez swoich 9 braci...

Miot liczył 10 osobników 9 samców i 1 samiczka... 6 samców już zostało zjedzonych ale trójka wspaniałych przebywa z mamusią i siostrzyczką... mamusie juz widziałem że "zmolestowali" wszyscy ale trzeba oddzielić siostre bo taka młoda i jeszcze cos jej się stanie...

Arrow
    Guest

hm....15 i ani jednego wiecej nie mialem

wazne jest oddzielanie samic w sumie juz po miesiacu, uzyskuje sie wtedy lepsze, liczniejsze i silniejsze mioty

Uprawnienia umieszczania postów