Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: co z moja hodowla maczniaków?

ulisses
    Guest

co z moja hodowla maczniaków?

trzymam sporą liczbe mączniaków w pudełku z otrebami,obecnie są prawie same żuki i z pudełka wydziela się nieprzyjemny zapach ponadto na pudełku i wszędzie mam malutkie białe robaczki,które sie ruszają i jest ich miliony.Skąd one się wzieły i jak je zwalczyć,czym są te robaczki.Dzieki za pomoc

cyclosternum
    Guest

Re: co z moja hodowla maczniaków?

te małe białe robaki to są larwy mącznika??
    Ps.Nie ten dział
    Pozdrawiam

morda
    Guest

Roztocza złapałeś. Pozatym ten teamt się bardziej nadaje do hodowli karmowych.

Krzysztof.W
    Guest

Założyłes hodowle mączniaków a nie pomyslałeś o porządnej wentylacji, nie przejmuj się ja takrze miałem taką sytylację. Teraz całą hodowlę mączniaków musisz przesuszyć, wystarczy nieprzykrywać pudełka, roztocza które siedzą na ściankach musisz systematrycznie zabijać.

Foxtrott
    Guest

wentylacji brakuje. kiedyś miałem podonie oprócz "białych robaczków".
    przesuszanie i wietrzenie niebardzo pomogły. wywaliłem wszystko i zacząłem od nowa

ulisses
    Guest

jak zrobić aby się tego pozbyć bo tego jest na prawde dużo,gdybym macznaki poprzezucał do innego pudełka a otręby wywalił to by pomogło czy po prostu muszę całość zlikwidować,czy może da rade je zwalczyć.dzięki

Foxtrott
    Guest

ja bym wywalił wszyściuteńko, pojemnik wymył porządnie i od nowa rozpoczął hodowlę. mączniki aż takie drogie nie są, a jak te paskudżtwa od nich przniosą Ci się do innych terrarii to będzie kiła.

Uprawnienia umieszczania postów