-
Zoologiczny w RZeszowie
Wczoraj byłem w sklepie zoologicznym, o istnieniu którego słyszałem od znajomych, poszedłem tam z zamiarem kupna myszki dla węża. Po wejściu do sklepu zauważyłem, że można tam kupic ptaszniki. A skoro interesuje się tymi stworzeniami zapytałem się jaką moją ofertę. Sprzedawca rzekł "niestety obvecnie nie mamy dużo pająków, właściwie został nam tylko jeden", na pytanie "Jaki to ptasznik" odpowiedział Waganz (czyt. jak napisane), po 4 wylince. <hmmm> ciekawość kazała mi się spytać ile za niego chcą. Sprzedawca powiedział 120 PLN <wow>, aż mnie zamurowało, ale mniejsza z tym, spytałem się go czy mogłby coś spuścić, on na to powiedział, że nie może bo to i tak jest niska cena, i jka chce to żebym zostwił mi nr telefonu to on z Łodzi załatwi mi tańszego tj. ok 90 zł tylko że L3.W tym momencie mu podziękowałem i wyszedłem z tego sklepu z usmiechem od ucha do ucha, a ten typ patrzył się na mnie jak na głupiego. Aha i poinformował mni jescze o tym że mieli Gromostole Smithi (nowy gatunek) , ale obecnie już jej nie ma bo spredali ją.
Sklep ten znajduje się za TESCO od strony os. NOWE MIASTO
Mają tam naprawde wykwalifikowanego prcownika, mająy wiele pojęcia o pająkach. NIE polecam tego sklepu.
-
Re: Zoologiczny w RZeszowie
Hehehehe takie to jush ceny :] u nas w tesco za mahonia prawdopodobnie samca koło 60-70cm chcą 320zł
-
Ci sprzedawcy powariowali !! (niektórzy!!)
-
To nie jest tak całkiem ich wina. Jak wiecie właściciele sklepów zoologicznych kupują także w hurtowniach zoologicznych, to właśnie niektórzy właściciele hurtowni na głowy poupadali żadając za np takiego B. vagans-a L4 ponad 60 zł.
Pracuję w takiej hurtowni więc wiem coś o tym, no ale na szczęście mój pracodawca nie upadł jeszcze na głowę :P.
-
huehue jak będe w rzeszowie to na pewno w ramach poprawiania humoru odwiedze. a co powiecie o sklepie tam koło ratusza, czy jakoś tak - o tym dwu-częściowym, gdzie w przejściu terra z waranem jest (a może już warana tam nie ma :-) ).
ja tam kupiłem gastrice i patyczaki i w sumie jak się patrze to tragedii tam nie ma...
-
Ten sklep jest spoko, znam tam wszytskich sprzedawców spoko ludzie, ale nie wszycy znają sie na gadach <lol> tzn zna sie tylko jeden (ten niski - Przemek, czasem chodzi w szerokich spodniach) on naprawde o gadach ma duzo pojecia i potrafi doradzic, a reszta srawia pozory (jak np włąsciciel sklepu bazujacy na czasopiscmie "akwarium" i paru ksiazkach o zoologii ;-) no comments... ) Osobiscie bywam tam dosc czesto i czesto tez robie zakupy, np myszki dla regiusa (poprzednio dla L.t.s., zarowki itp...). Wg. mnie to najlepszy sklep w Rzeszowie, patyczaki(rozne gat), ptaszniki, weze, skorpiony, jaszczurki(m.in. gekony, legwany, warany), karmowka, ptaki no i ryby.... Praktycznie wszystko tam mozna kupic do terra
-
A miały chociaż dobre warunki?
-
a ten boas duży (z 1,5 metra, albo lepiej) im się w końcu sprzedał?
z resztą dzisiaj może tam jeszcze będe :P
-
On mial troszke ponad metr, ok 130, i sprzedali go jakis typ z Wrocka go kupił za 320.
-
no byłem i widziałem. wykupiłem im straszyki kolczaste(-; chyba jeden został. pech chciał, że jeden bez 3 nóg do mnie trafił hehe. nie patrzyłem przy zakupie.
ps. a ten boas to mi jednak na więcej wygladał, ale nie będe się kłócił (-:
Uprawnienia umieszczania postów