Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: muchy

max109
    Guest

muchy

Mam pajaka Brachypelma Smithi ale on potrzebuje jesc.W zadnym zoologiczno-wedkarskim nie moge kupic pinki i białych robakow.Czy mozecie mi napisac jak samemu wychodowac larwe muchy albo maczniki czy jakos tak?????Nar Pozdrawiam wszystkich.

Dark Raptor
    Guest

Re: muchy

Najlepiej jednak kupić materiał zarodowy w jakimś sklepie lub od któregoś z forumowiczów (daj ogłoszenie na forum giełda). Większość "szkodników" mógłbyś dorwać w kuchni lub magazynach z żywnością, ale raczej nie podejrzewam, że masz u siebie aż taki bałagan

Z resztą sezon na owady już się skończył. Ostatnie "dzikie" mączniki widziałem miesiąc temu (choć larwy pewnie dałoby się dorwać w próchnie przez cały rok. Niestety tak zebrane osobniki słabo rozwijają się przy zastosowaniu klasycznych metod hodowlanych. Z muchami... w ciepłe dni może trafisz na muchę domową, plujkę lub coś w tym stylu, ale hodowla tego nie jest zbyt przyjemna (przynajmniej z założenia).

Arkadiusz
    Guest

Re: muchy

Zgadzam sie z Dark Raptorem ^^ Pozdrowionka Darek

Bardzo to dziwne że nigdzie nie możesz dostac żadnych robali
    Moze źle szukasz , chociaż ja za mączniakami tez sie nieźle nałaziłem po sklepach , ale robala białego dostałem bez problemu i teraz mam larwy , poczwarki i dorosłe mączniaki , larwy much i mrożone świerscze więc za zime starczy

A co tyczy hodowli to sprubuj złapać muche albo dwie i do pojemnika z jakims owockiem albo kawałkiem mięska wrzuć , ja na drugi dzień miałem już jakies 30-40 malutkich larwek.
    Jak sie postarasz to jescze zdążysz przed mrozami

Daj znać jakby coś ^^

Życze powodzenia i pozdrawiam wszystkich

Uprawnienia umieszczania postów